to all readers,do leave me your comment or suggestion at the shout mix or juz comment it on my entry..i really appreciate that and hoping that i could blogwalking to yours... =)

Khamis, Ogos 05, 2010

pEngEMbaRaAn

banyak btol bende aku nk luahkan hari ni..
n banyak jugak mende tejadi..
hehehehe
aku malas nk srabot2kn otak..
skunk aku bpegang pade 
"every minute u spent on sadness,u waste 60 seconds of happiness"


hidop ni xlame..
aku xmau isikn hidop aku ngan cite2 pasrah..
cite2 sedey..
(walaupon sedeh itu adelah prasaan normal utk seorang manusie)
lepas 'sumthing' happen,aku trus realize..
idop xlame..jgn bazirkn waktu..
hehehehe


so,utk post yg ngarot2 kali ni aku nk citekn pengalaman aku menjadi pengembare..
disebabkn aku agak tertekan ngan tekanan yg berlaku sejak akhir2 ni,aku jadi tekiri plak..
ape jadah aku tulis ni?
xlawak langsung okei?
ok2..sbb aku tertekan hari ni,aku merantau la ke suatu tempat yg dinamekan kolej lingkaran luar UTM..
kolej ape tu?itu kite tataw..
ahahahahahaha~
lepas jual karipap,akupon g la bilik mmbr aku..
lepak2..borak2 ngan die..
sambil konon2nye nk lpekn masalah..
pastu ttdo(mungkin juge penat kerane mmbebel xhenti2..)
bangon2 je,aku nmpk die  tgk cite kat lappy die..
akupon minx la cite tu..
laverage season 1..
naseb baek bawak pendrive aku yg 4gb tu..
dapat gak la tapaw cite..


nk dijadikan cite,setelah besiap2 utk berangkat pulang,bdak tu plak ckp bas kat kolej die cm giler..
kejap ade,kejap xde..
chipsmore gak ar kan??
tyme nk balik tu,die anta la aku kuar dr blok die..
setelah aku memastikan kedudukan koordinat dimane tempat aku berade menggunekan google maps(bajet teknologi sket),akupon mengambil keputusan utk jalan kaki..
bez jugak sbenarnye jalan malam2..
tp kebanyakkan owg yg lalu lalang tu sebok dok usha aku..
mungkin kerane aku telampau comei pade pandangan mate dowg(yg sbnrnye aku pkai baju kurung,,tu pasal dowg plik..da la malam2..berbaju kurung dan jalan kaki plak tu..)
mungkin ade yg ingat aku geng yg terbang2 tu kot..
tp maap..
aku berbaju ungu arini..bkan putih okei?


jalan punye jalan,sampai la kat tempat eksesais depan skola agame tue..
sempat la jugak aku naik satu alat kat ctu(masih dgn bbaju kurung)
lame aku diri...mungkin juge temenung mengelamun...
last2 aku amik keputusan utk blah je..
t mesti owg xmo men kat ctu ag sbb nmpk owg pkai baju kurung men alat eksesais kat ctu tgh2 malam..
akupon meneruskan perjalanan ag...
sampai la kat area2 dpn bgnn FAB yg baru bwat tu,tibe2 ade satu kete behenti tepi aku..
jeng...jeng...jeng..
cemas x??
xpayahpon...
pakcik teksi yg benti..
bkan nye pak arab manepon nk ngorat aku...
pakcik tu ajak aku naik teksi die..
tanpe ragu2,aku tros naik..
pastu baru tringat pesan mak aku dlu..
"kalau jumpe owg yg xkenal ajak naik kete,jgn sesekali trime jemputan tu"
dem!da naik baru ingat..
tp alhamdulillah..
pakcik tu baik..
die anta aku sampai kat port teksi tepi meranti tu..
lepas ucap arigatou banyak2 kat pakcik tu,akupon g ar mranti..
bli teh ais..
prot bekeroncong bkan main ag..
bajet arini nk p mam steamboat..
satgi xjadi an??
xde rezki ah tu...kempunan gak ar..
last2,aku balik blok aku ngan teh ais je..
makan??xpayahla..teh aispon da kenyang..save dwet..
singgit je kot makan malam aku..
hehehe~


sampai kolej,aku tros mcg mmbr aku yg risau gile varvi sbb aku ckp nk balik jalan kaki..
die balas balik,
"no prob.nnt kalo stress jgn maen jaoh2"
sumenye sbb aku bwat cadangan giler nk p CS td..
ahahahahahaha~

1 ulasan:

*cik azeya* berkata...

best nye jalan malam sowang2.....
sumtime being alone is better aite cik tasha? hehe.. :)