to all readers,do leave me your comment or suggestion at the shout mix or juz comment it on my entry..i really appreciate that and hoping that i could blogwalking to yours... =)

Rabu, Mac 30, 2011

holly krabby patty!

tahu kah anda,menjadi pengarah untuk sesuatu program bukanlah satu kerja yang senang..
nak-nak jika anda jenis yang tak involve sangat dengan persatuan mahupun kelab apetah lagi jawatankuasa mahasiswa di kolej anda...
so here it goes my life now...
jadi pengarah untuk program GOP..
memang dah agak dah akan tension...

tension bile tataw nak buat ape..
tension bile kite ade banyak persoalan dalam kepale otak tapi tak keluar kat mulut ape yang perlu ditanya..

tension bile kite bercakap dan orang lain kadang-kadang macam tak layan..
korek-koreng idong...tarik sepender sedot....cabut bulu ketiak...
tension bile mintak pendapat tapi takde feedback..
yang pastinye tensionlah...

well,aku taw yang  aku tengah tension..
dats why bile aku dok tanye-tanye orang  tak reply..
padahal ade je..aku yang saje nak frust lebey-lebey nak kene orang bagi perhatian..
kurang kasih sayang lah tu!
kadang-kadang tu diorang layan je cume bile dah tension ni rase cam ape yang aku cakap,macam cakap kat dinding..
tapi ape-apepon,aku nak mintak maaf kat all my classmate...

firstly sebab,memanglah aku pengarah but aku sendiripon serius shit tak taw ape-ape pasal kertas kerja and all that stuff but niat aku sebenarnye,aku nak learn all those things before aku grad dari UTM ni(insyaAllah..)
makenye,i cant do it without you guys supporting me..
im trying to plan something yang bile kite dah grad nanti,kite akan ingat classmate kite semua..
bercuti same-same,,kat luar negare pulak tu kan??
lagipon sape je yang nak bayar kat kite seribu untuk pergi over the sea..btol tak??

dats why im hoping you guys to give me full of commitment and support...
ask me if anything you should do to help me..
but if aku reply,"buat mase ni,tade kot..." tu aku mintak ampun..

especially to Lily..cuz seriously,aku kene banyak bincang dengan die but sekarang ni pon aku tak sempat nak berkate ape-ape kat die..
sorry sangat-sangat...

hopefully,ape yang kite rancang ni menjadi...
i really want to do this trip so dat i wont forget you guys once when im graduate..
do pliz...pliz...pliz... and pliz help me guys..
gimme moral support pon ok..
hihi..sebab aku senang untuk berperasaan down..


lastly,sorry kalau ade yang terase hati ke hape..
jumpe aku face to face if tak puas hati key??
work as group...

and TOLONG SANGAT SANGAT SANGAT untuk tegur aku kalau aku salah..
aku insan yang lemah..huhu!
hope jugak tade orang yang misunderstanding dengan ape yang aku cube sampaikan..  =)

okei dah,sile sambung study...
esok ade test!

pee/ass:do give me comment about this if you have read this entry ok??

Isnin, Mac 28, 2011

that's what friends are for


"when things getting harder and you feel the pain in so many ways,to Allah you should ask for help...and if you find its hard to sleep toninte,zikrullah will make you calm...you can always cry whenever you want to cuz thats the best thing being a lady...Allah created us,woman wif a great combination of power(heart and tears) to help us think,calm ourselves and learn to love...so take all the time you need to rilex cuz when you do,you'll feell better and the cheerful and spirited JULIANA NATASHA will stand again..=)"
thanx to FIRHAD DANNYLIA cuz be wif me all nyte semalam merapu-merapu walaupon my condition was really unstable but after you gave me that message,i cry..i really miss you guys  a lot...thanx again darl~
hihihi~taken!


actually,tataw pahal tapi rase cam @#$%^^%$#$%^&* sangat!!

Ahad, Mac 27, 2011

hadiah untuk follower mak yang ke sratos!!

homaigod!!
homaigod!!
thanx uolls!!
walaupon aku tengah srabut-srabut ni,uolls jugak yang suke hepikan hari aku..
ini die hadiah untuk uolsss~
senyuman ikhlas dari i nyah!!!

kamon..kamon...
sape jadi follower aku yang ke sratos,aku bagi topup sploh hengget okei??
rebutlah peluang keemasan ini!

p/s: jarang taw aku nak bermurah hati bagi orang topup...sape cepat die dapat..

when life gives you lemon,make a lemonade


penah tak kadang-kadang terase hati dengan orang?
kalau cakap tak pernah tu,mesti jenis yang tade prasaan lah tu..
lately,aku memang sangat bizi..
sampai bile rase nak terase hati ngan orangpon aku pikir tige pat ploh kali..
membazir tenage otak aku je pikirkan macam mane nak mengecikkan hati ann?

tapi bese la,pompuan...(ye ke aku pompuan??jap aku cek...)
sket-sket nak terae...
terase-terase nak sket-sket..
bile pikir-pikir balik,buang mase je nak pikir bende remeh temeh sememeh ni ann?
baik aku pikir pasal video klip terhangat yang sedang diperkotak katikkan sekarang nie..
betul ke??tipu ke??palsu ke??hebat ke??(erk~)
walaupon kadang-kadang sick and tired of malaysian's politics..
tapi hal semase kene amik taw jugak ann?
so kesimpulannye,bermule saat ini,nak save suare..
jadahnye masuk american idol??
aku nak bepikir bende lain lah!!
banyak lagi nak kene buat dan pikir dari bende-bende bodoh yang menyesakkan kepale aku nie..
contohnye: 
macam mane nak sakitkan hati orang??
macam mane nak menghanjing orang??
lagi fun!!
sile jangan tiru macam aku ok??
muke aku tengah bersedih macam watdefak je kan??


pssssstt:cakap bizi,tapi tangan dok sebok menaip satu lagi entry merapu ann??

babai mase lalu~

sekarang ni tengah sebok nak buat GOP..
dan jugak research proposal..
dan jugak:
tak start prepare ape-ape lagi untuk final exam..
watdehacks?

last minute preparation..
same je kalau macam aku aktif kelab..
ntah ape tah yang aku buat sem ni sampai rase bizi yang melampau aku pon tataw..
dah la carry mark macam hareeeemmmmm~

oh em jiiii!!
help me lah!!
oh ye,sinyiur masterku,betol ke next week i da kene start bwat PSM?
uolss ni senyap-senyap je,kang I tak datang kang jangan mare-mare pule ok??
oh man!!ni baru 2nd year..blom final year lagi..
camno nieh??

pee/ass: ade sape-sape reti nak ajar aku tak camne nak buat penajaan??
pee/ass/ass: bez nye kalau dapat camni:


Sabtu, Mac 26, 2011

Crazy emo family

what's up guys??
da lame tak membebel kat sini..
well,topik entry kali ni khas untuk aku membebel tak tentu pasal..
ni semua sebab video Shane Dawson..
pade sape-sape yang tak pernah usha video die lagi,tengok la kat sini..
but for a start,tengok video ni dulu..sumpah klaka..
kalau korang jenis yang macam aku la ann??
so,hope video ni boley bagi korang sedikit motivasi eventhough die banyak gunekan perkataan pelik-pelik..
hihihi
video

by the way,credit to SHANE DAWSON...
tade la aku rase down sangat bile macam nak down syndrom je ann??
when your life gives you lemon,make a lemonade!

Khamis, Mac 24, 2011

pesanan ringkas dari pihak penaje~

harus kuat..
jangan cepat melatah..
jangan cepat mengalah..
jangan berputus asa..

biar tension sekarang..
jangan buat orang lain tension..
biar muke ketat..
jangan sampai orang lain rase kelat..

ingat!benefit untuk diri sendiri..
you choose it to be this way..

senyum lebar-lebar..
walaupon muke tak lawa..
janji hati masih tegar..
jadi ingatan sampai tuwe...


hik..hik..hik..
da macam sajak da ann?
saje je taip before masuk ke phase AKU-TENSION-RASE-NAK-HAMUN-SEMUA-ORANG je..
so sementare tak berape nak tension nak nanges guling-guling ni,juz want to be happy..
smile even its fake..
laugh all out sampai tekincit..kikiki

Isnin, Mac 21, 2011

apabila cuaca cerah bertukar mendung~

life is soooooo DRAMATIC!!!
i get that feeling 
sometimes i should change myself for somebody else cuz its feels like im just not good enough..
or sometimes i'm feeling like i need somebody else to complete me...
after all that while,its just soooooooooooo NOT TRUE!!!!!!
and its not the way to live!!
DARE TO BE DIFFERENT


so,moral of the story is:
be YOURSELF and say F*** you to anybody who doesnt like you..


peace 

aku & budak master Vs PSM

ade date ngan budak master tadi..
hihihi!seronok pulak rasenye sebab nanti bwat psm tajuk same ngan dorang..
ingatkan wa main dengan wastewater sorang-sorang..
at least ade sinyiur untuk diajak ngobrol gitu...
hihi..perkenalkan,ni sinyiur wa..

atiq namenye..
yang lagi sorang ni namenye Aszuan..

status mereka berdua: masih belom dapat dikenal pasti..
makenye,wa takleh nak promote lebih-lebih kat sini sebab mane la taw mreke-mreke tu dah beranak hempat belas,berbini tige..
anak ape tu,itu yang kite tataw ye..
makenye,perjumpaan tadi tu diorang ler terang-terangkan ape yang patut wa buat nanti..
umm..katenye,kalau wa willing nak masuk lab awal bulan 4 ni bwat experimen ngan diorang,nanti next sem,dah tak payah wa sesusah masuk lab dah..
macam bez je bunyik kan??

tapi....ujung bulan 4 tu nanti wa da start final exam dah...
pastu nak pi LI lagi..
sempat ke ekk?
nampaknye wa dah kene bwat preparation study dari sekarang!!
nanti wa boleh bersenang lenang bergurau sende bergelak ketawe terguling-guling sebab PSM wa da siap..
boleh buat budak-budak lain jeles sampai terberak ciritkan??(niat pon dah nampak kekejian!)
amacam perancangan wa??terbaekk kan??

Ahad, Mac 20, 2011

LAPPYKU DALAM KOMA

semalam lappt buat hal..
blog aku langsong taleh bukak..
bile bukak je die kuar nate huduh nie...

tapi yang peliknye,kalau aku bukak gune google chrome je die jadi camni...
gune mozilla tade pule...
okei je..
sehat je..
tade pulak nak main cak cak ngan aku...
disebabkan penyakit lappy aku yang terbaru ni la blog aku makin lame makin jarang dihapdet..
tak termasuk screen die gegar-gegar cam tv lame lagi...
nak beli lappy baru,rase sayang plak ngan lappy ni..
lagipon mane nak cekau dwet??
sugar daddypoon tade...
dem!!sape-sape,tolong bagi aku ni:
oren tu...sukenye...sukenye..sukenye!!!!
lurve it lah!!!<3



as bday present okei??maseh~

PEE/ASS: camne la next semester kalau lappy aku maw main cak-cak lagi..lagipon dengar cite K9 nye internet tak selaju kat sini..hmmmm~

Khamis, Mac 17, 2011

hari ni kelas start pukol 2.30 petang..
malam semalam aku bantai tido pkol 4 lebeh..
semuenye semate-mate sebab kelas start lambat harini..
dan disebabkan petang ni la aku nak kene:

  1. cari jawapan untuk essay immunology 5 page tu
  2. siapkan projek 4R
  3. study untuk kuiz basic genetic esok
makenye aku dapat rasekan hari ni aku bakal tension..
esok group immunology aku nak discuss tapinye aku satu hapak pon tak carik jawapan lagi..
projek 4R tu kalau buat start petang ni,maw siap malam-malam punye..
abestu bile mase aku maw cari jawapan immunology tu??
demmit!dah la 5 page untuk 2 soalan je..
ni la padahnye sebab tak pandai bahagikan mase...
sebok sangat nak masuk dalam dunie sendiri..
tak pe..
at least im cooling down a little bit right now..
tadela kalau nampak muke si mamat tu rase nak terajang..
tade pulak nampak muke si minah tu rase nak bagi penampa..
cume selalu nampak katil sebagai medium untuk menghabiskan sise-sise hidup aku kat UTM ni..

oh mase...cepatla berputar...
aku dah tak sabar nak tunggu sem depan ni..
apetah lagi nak tunggu waktu grad nanti..
erk~kertas GOP camne pulak nieh??
argh!!!target nak siapkan minggu ni..
tak kesampaian la nampaknye..
nak bwat proposal untuk PSM aku lagi tu..
hmm...doakan aku tak betuka jadi ijau lagi la ye...

pee/ass: No wonder im liking RED so much!!

Rabu, Mac 16, 2011

manyak-manyak telima kasih~

dear bloggie,

lately i've found myself being in a different world..
i'm not being myself,
i'm in mess,

and my room is like a wrecking ship..


thanx to my dearest friend,Firhad anda Fyda who were always there to support me through thick and thin..
not forgotten to my roomate,Nana,and my 'gile-gile' friend,Krul..
and to Fera,Niza,Kak Yah and Yani,thanx for always be by my side to make me smile(even im look ugly when smiling too much)
and lastly thanx to all of you who read this entry..
pray for me so i could be strong enough to face my problem..


and to you,
thank you so much for making me smile yesterday..
you know who you are ryte??
next time,i'll buy you mcd keyh??


pee/ass: bajet bile sedey-sedey bley speaking la??kelaot kau english!!! kihkihkih..
saye budak baru belajar,kalau salah,tolong show me the way(ala-ala Maher Zain nyanyik)
and hell yeah!nowadays,trouble is really being a good friend to me...   =)

Isnin, Mac 14, 2011

RAHSIE~~

dear blog,
sorry sebab da lame tak conteng-conteng kat sini..
bukan tade bende nak cerite tapi lebih kepade tade idea..
lately,there's lots of things going on my mind..
tidur saye diganggu...saye paling tak suke bile orang ganggu tidur saye..
saye dah la bayi kecil yang perlukan tidur yang cukop in order to membesar...

bile tidur saye dikejutkan not in appropriate way,nanti the whole day saye akan moody..
saye ttak suke bile saye moody...
apetah lagi orang sekeliling tengok muke saye yang macam dah lapan hari sembelit tak berak-berak..
saye tak suke orang tengok saye marah-marah tapi selalunye perasaan marah tu berade diluar sedar..

nasib baik rumate saye paam saye..
nasib baik rumate tawu saye tak suke orang ganggu tidur saye..
wuu~maseh rumate...
bukan saye tamau bangun awal tapi bile tidur saye diganggu,saye tamau bangun tyme tu jugak sebab nanti saye emo tak tentu pasal...

dan sebab tu la jugak saye amik keputusan untuk meneruskan dengkuran saye atas katil..
rumate sayepon kadang-kadang mesej je ngan saye nak kejut bangun sebab tamau kacau waktu untuk saye membesar dan melebar macam orang lain..

lastly,bloggie,,
nanti kalau awak nak kejut saye,awak jangan sentuh-sentuh badan saye taw..
karang tak pasal-pasal saye mengamuk jadi incredible hulk hempuk-hempuk awak dengan kasut wedges plak..
kalau awak nak kejutkan saye,the best way is,awak tepuk kaki saye 2-3 kali..
tepuk okei?bkan men sentuh-sentuh meruit-ruit cam cacing kerawit tu okei?
Insyaallah saye bangun dalam keadaan nomel dan comel..
saye jenis yang happy-go-lucky..
makenye,tolong jangan buat saye emo-emo,okei?

Selasa, Mac 08, 2011

The Only Thing That Can Heal A Broken Heart

sebenarnye,tak adela keteringinan yang melampau untuk menghapdet blog seperti perempuan yang mengandung 7 bulan nak makan nenas..
tapi bile aku jumpe satu gambar ni kat pesbuk,terase macam nak share dengan korang-korang yang membace blog aku ni..
hah,ape lagi..
tengokla gamba ni sampai tembus pastu pahamkan maknenye dalam-dalam sedalam yang mungkin okey??
kesimpulannye,only time will heal a broken heart..
bukan chenta baru..
bukan rebound relationship..
bukan juge Coach handbag yang berege dalam 4k tu..

walaupon aku rase bagi aku terapi yang terbaek tu adelah ini,
~shopping~

dan ini,
~tidur~

juge ini,
~mentakedarah~

yang selalunye membuatkan aku senyum sorang-sorang macam pesakit Tanjung Rambutan tue,but actually memang yang ni je ubat terbaek dari ladang...
belive me!
hihihi

Isnin, Mac 07, 2011

Kisah Malang Burfday Gurl II

ahhh..malam ni sangat eksaited nak hapdet blog..
macam-macam nak cite..
bile balik rumah je,dapat banyak idea..
bile dapat banyak idea je maw balik umah..
cess!!!sungguh bedisiplin betol diri ni!

kali ni aku nak cite sambungan kisah malang si burfday gurl tuh~

pagi tadi,pukol 11.30 pagi,die amik bas balik ke Jay Bee..
kalau ikotkan hati(hati si bday gurl tu la),die nak balik hari isnin malam sebab nak settlekan pasal IC beliau tu kat umah..
tapi nak buat macam mane bile Incik Mohsen lagi sayangkan si burfday gurl ni..
tepakse la beliau balik jugak pagi tadi memandangkan petang esoknye ade date ngan si Mohsen tu..

hari ni je,da due kali malang menimpe beliau..
mungkin sebab ade orang cangkungkan kot??
~siape kau??baik ngaku cepat!!~

pagi tadi sebelum balik,beliau tetinggal kad matrik..
nasib baik la sempat patah balik semule dan sampai on da spot tyme bas beliau sampai..
fuhh!!lege...
clumsy betol lah budak ni..
rase macam nak sekeh laju-laju kan?

sampai-sampai pulak,beliau balik UTM ngan rumate beliau,Puan Nana Manje..
Puan Nana terus gi tempat mesin basuh..
nak repair mesin barang kali..

die pulak tros ke bilik berbekalkan kunci Puan Nana..
masuk bilik,trus campak kunci atas meje belajar dan tak letak ditempat yang sepatutnye..

makenye tadi selepas dinner bersame species-species chordata yang ade,beliau dan rumate beliau terkunci di luar bilik..
WTH??tepon fellow..
makenye,bermulalah penjelajahan beliau dan rumate pade malam tadi dari H25 ke pejabat kolej untuk mengambil kunci spare yang ade berbekalkan sekeping not berkaler ala-ala Shrek tu sebagai dende..
~imaginasi budak kecik lagi chumey~

lepas ambil,bermusafir la mereka ke blok H25 semule..
nak dijadikan kemalangan cerita ini lebih malang,kunci spare tu langsung tak boleh nak dijolok kat tombol pintu tu..
cesss!!!rase macam dipermainkan la jugak..<

last-last beliau membuat keputusan drastik untuk memanjat dari koridor ke koridor semate-mate untuk membuka pintu dari dalam..
terima kasih kepade jiran seblah bilik beliau kerane sudi meminjamkan koridor mereka..
maaf..gambar tiade kerana perbuatan ini sebenarnye dilarang KERAS seperti KONKRIT oleh rumate beliau,INCIK NANA..

pee/ass: Incik Nana,burfday gurl cakap die mintak maaf sebab ajak awak jalan-jalan kuarkan peluh malam-malam bute..hikhikhik

Ahad, Mac 06, 2011

Kisah Malang Burfday Gurl

waaaaaaaaaaa!!aku suda tuwe!!!
selamat hari jadi untuk diri sendiri..

rase macam nak nyanyi lagu birthday tapi tamau sambut birthday..
birthday aku taun ni adelah birthday yang paling bezzzzzzz skali aku sambut taw!!!
nak taw nape??
sebab aku sambut beday kat balai polis..
~sile abaikan mereka yang dibawah tu..~


amacam??cool tak??
korang ade ke pengalaman sambot beday kat balai polis??
~amacam??ensemkan abang polis yang sambut beday ngan aku nieh??~

tade kann??
kire tade la gempak gempite macam aku nieh..
kehkehkeh..

sebenarnye esok aku kene gi balai polispon sebab nak buat laporan polis..
ic aku ilang seyh..

dengan purse,dengan kat bank,dengan wang tunai tujoh ploh hengget tu...
tataw la apsal lately aku sedang berade di kawasan roda belah bawah..
tapi tape..
orang cakap kalau kat bawah maknenye tak lame lagi kite nak naik atas la kan??
lainla kalau kenderaan dimane roda aku menumpang tu dalam keadaan pegun ataw dalam erti kate lain tengah stop moving la tu..

lagipun birthday kali ni seronok jugak sebab jiran depan rumah aku buat birthday celebration untuk cucu die..
siap pasang khemah lagi..
ade kambing bakor tu..

tapi takut nak makan sebab tengok die kangkang-kangkang..
kesian pon ade juge..
hehehehe~
kire tyme die sambut beday cucu die tu,aku menumpang due-due belah kaki jugak la..

anyway,thanx pade semua yang wish my birthday..
kepade mereka yang cakap aku sudah tuwe,jawapan aku,"aku tak tuwe la..baru semilan belas tahun ke tige je"..
kepade mereka yang wish suro aku gemok,jawapan aku,"bak mai dwet hangpa..cekpon purse ilang ni..kirenye cam diisytiharkan bankruppon ade selagi tak dapek buat kad bank islam tuh"
kepade mereka yang wish happy birthday je,jawapan aku,"wish je??hadiah aku mane??"
dan kepade mereka yang wish i lebyu tu,jawapan aku,"maap,nombo yang anda dail tiada dalam perkhidmatan"kikiki..

kepade awak,time kasih banyak-banyak taw!nak apdet blog dari malam birthday lagi tapi berukband tu bwat saye rase macam nak main lontar peluru je gaye..kikiki~

Contest : PEREMPUAN/LELAKI MELAYU TERAKHIR

hye semue~~~
hik..hik..hik...
kali ni,wa nak try join contest ni pulak..
contest ''PEREMPUAN/LELAKI MELAYU TERAKHIR".....!!!
~kontest ni dianjurkan oleh Incik QHAIS yang ensem lagi macho tu taw...~

kih..kih..kih..
walaupon wa nampak kental diluar tapi percayelah wa tetap ayu taw kat dalam..
even tak banyakpon,,,ade la sikit..awww~
*okey..itu gedik bukan ayu...
walaupon mummy ngan daddy wa bagi wa name JULIANA NATASHA(bukan name sebenar) yang langsung tade kaitan dengan perkataan ayu seperti Rohayu,Ayuni,are you sleeping brother bear mahupon kayu,tapi ciri-ciri keayuan tu wa boley buktikan la dengan gamba ni..
tadaaaaaa!!
hehehe!ayukan wa??

seterusnye,reason kenape wa nak join kontest ni..
sebenarnye wa bekenan ngan adiah-adiah yang disediekan..
kate pompuan melayu terakhir kan??
beg comey-comey kalerpul gitu sape tamau kan??
lagipun,mane taw ade rezki wa menang kontest ni,boley belagak ngan incik rumate wa ade beg baru..

cogan kate wa untuk kontest kali ni
"siapa bilang gadis melayu berpakaian sopan tak menawan,tak menarik hati tiada memikat??"
hik..hik..hik...

well lastly,nak cakap,
kecantikan adelah hak milik setiap insan~~
(sile sebut dengan gaye kak Nita okey??)

okey,wa nak tag 

buat taw korang..kalau menang dapat adiah tu...hehehehe!

Khamis, Mac 03, 2011

Tido Itu Terapi Untuk Orang Chantek..


orang selalu cakap aku kuat tido..
ayah aku cakap macam tu,kawa-kawan aku cakap macam tu,malah Datin Yaya pon penah jugak cakap macam tu..
hobi tido aku ni makin menjadi-jadi bile aku mendapat jodoh rumate yang ade persamaan linear dengan aku..
tak kisahla kat sekolah menengah ke,matrik ke,yu ti em ke,alhamdulillah aku ditemukan dengan mereka yang ala-ala sleeping beauty gitu..
~rumate kat sekolah tutt tutt tuttt-Incik Fyda Bon~
~rumate di kehemjay-Incik Adah Comey~
~me & my rumate-Incik Nana Chantek~

even though tak se 100 % sleeping beauty macam aku,tapi at least dalam 50 % diorang mewarisi bakat semulejadi aku ni iaitu kuat tido..

aku start noticed yang aku talented dalam bidang ni tyme aku masuk sekolah asrama...
bile tyme balik umah ujung minggu je,3/4 mase aku kat umah aku spent kan untuk tido..
aku ingatkan aku seorang je yang macam tu tapi lepas Frau Zarina cakap dinye niece and nephewpon same je cam kitorang,so aku tadela aku rase cam aku ni kategori wierd ala-ala tak pakai baju gitu..
awal-awal tu,parents aku marah jugak la..
dah la jarang balik rumah..
bile balik umah,abiskan mase dengan tido je pulak..
ayah aku bising,mak aku lagila membebel ann..

kadang-kadang tu sampai abang aku kejut aku dengan care tarik kaki aku so dat aku bangun..
*siyesli mann!!cam kene ubat pelali untuk tembak gajah liar tu je..
nasib je tak penah kene simbah ngan air panas semate-mate nak kejut aku bangun tido...

tapi sekarang ni kalau kat umah,ayah aku bebel jugak..
die cakap aku kuat tido..
tapi aku selalu sedapkan ati aku dan ati ayah aku cakap aku tak kuat tido..
cume aku tido tyme manusie nomel sepatutnye tengah berjage..
sumtyme kat umah aku akan stay up dari malam sampai ke pagi pastu gi bekfes then balik bekfes tdo sampai petang..
pastu petang bangun balik bejage sampai la ke esok paginye...
kalau nak dikirekan waktu tido,lebey kurang same je la ann??..
cume aku tido siang,manusie nomel bermate due tido malam..
kire tade la kuat tido sangat kan??

kalau dekat yu ti em ni pulak,aku mengaku aku selalu tido..
dan menjadi kebiasaan bile malam je aku susah nak tido awal..
*mungkin mase tido yang paling sesuai untuk aku ialah diwaktu siang??
bukan ape sebab aku rase life waktu malam lagi fun..
lagi tenang dan dapat mengelakkan gangguan emosi..
aku ni pulak jenis yang kalau marah je,tido..
kalau sedihpon tido..
kalau bengang ngan orangpon tido...
kalau tade duet nak makanpon,tido je sampai petang..
bangun nanti trus makan untuk bekfes+lunch+dinner..
set jom jimat kepsi gituuu...
cume kalau aku gembire je tepuk tangan..

takpun tepuk dahi orang,,,lagi buat aku gembire..
cume aku cube elakkan betepuk tampa la sebab aku kalau tampa,aku suke bagi sedas yang padat dan padu..kikiki..

kesimpulannye,aku suke tido sebab aku rase tido ni sebagai terapi aku untuk mengelakkan orang lain nampak the dark side of me...
makenye kalau aku emo ataw marah-marah tu,sile suruh aku tido ye??
kalau korang saje kuarkan pekatan SABAR,makenye memang bebel panjang la aku lepas tu cakap pasal bende aku tak puas ati..
dan lagi satu,kalau aku kate aku tak cukop tido,sile jangan buat perkare yang boleh aku jadi sakit hati kalau tamo tengok aku jadi incredible hulk..
~erk,kalau aku koyak baju gini,memang tade sape yang lari la..semua pakat nak tengok yang tersurat dan yang tersirat ann?~

pee/ass: yup!surely aku mengaku aku panas baran..anak nombo TIGE kan??