to all readers,do leave me your comment or suggestion at the shout mix or juz comment it on my entry..i really appreciate that and hoping that i could blogwalking to yours... =)

Sabtu, Februari 26, 2011

aNaK Ke-3 RaWKsS!!

haritu rumate aku,Incik Nana ade pos pasal karakter anak nombo 3..
tak pecaye?
kalau tak pecaye,sile picit sini kuat-kuat sampai tebenam mouse belah left click tu ye??
disebabkan beliau cume mengeshowkan the negative site of anak ke-3 nieh,aku dengan penuh berbangge hatinye akan mengetengahkan ciri-ciri positif anak ketige nieh okei??
so kepade yang kat luar sane yang boleh masuk anugerah skrin under kategori anak ke 3,sile angkat tangan anda ke udare untuk same-same mensapot saye bagi mengebuuuu anak ke-2 ini terutame sekali rumate saye yang sangat bertuah,Incik Nana..


Setelah menjalankan beberape research methodology and data collection berpandukan care-care yang Incik Nik dah ajar dalam kelas seperti membuat objective,problem of statement,method dan sebagainye,i'm hereby nak membentangkan beberape ciri-ciri anak ketige yang akan membuatkan anak ketige ini mendabik dade mahupon berhedong tinggi setinggi pokok ketapang belakang umah Mak Limah..walaupun kalau ikutkan element api ni,orang akan pikir anything that is negative but melalui pengalaman aku sepanjang hidup ni sebagai anak ke 3 selame hampir 21 tahun,aku dapati anak ke 3 ni adelah seorang yang:


♥  bertanggungjawab dan cekap dalam apa jua perkara  

okey,jangan doubt dulu..kalau rase tak puas hati,sile cek website ni..diorang yang cakap camtu..aku cume iyekan jela..kan?kan?kan?? kalau nak cakap pasal tanggungjawab ni,boleh tahan la jugak...memang kalau tengok aku kat kelas lebih kepade orang yang pasif dan kurang menyumbang when it comes to group,tapi aku percaye bile keadaan betul-betul terdesak,my group can lean on me..betol tak kawan-kawan??*sile jawab ye sebelom aku sekeh korang..kirenye,aku tak suke show off awal-awal la kelebihan aku...besela..
herokan selalu kalah dulu menang kemudian..macam cite otomen tu....


♥  seorang pendengar dan penasihat yang baik  
~ini bukan aku sebab aku lagi comel~

well,kalau orang yang betul-betul kenal aku,mesti die rase nak angkat middlefinger tapi dalam hati die tetap angguk-angguk setuju ann??aku paam korang malu-malu..so far,after i had my 4th relationship ended,aku boleh amik jawatan kaunselor perkahwinan instead..ceh!bajet macam gud-gud la??but the truth is,kat KMJ,aku selalu jadi peacemaker bile memember aku gadoh sesame pepakwe dorang..siyes!!selain itu,aku juge seorang pendengar yang baik bile selalu dengar memember aku kentot..kire aku tadela kurang pendengaran ataw dalam bahase singkat,padat,mudah dan berkesannya pekak ann??kire itu kategori pendengar yang baik la jugak tu..


♥  happy-go-lucky  


hasil analisa dan anakonda aku terhadap anak ke-3 ni,kebanyakkannye memang jenis yang gembire-pergi-bertuah je..so far,orang yang berade sekeliling anak ke-3 ni selalunye tak kering gusi..kenape tak kering tu,akupon tak pasti..mungkin juge sebab diorang suke minum air kot..takpun kalau pikir logik akal,dalam mulutkan ade air liyur..macam mane la gusi tu nak kering,ye dak??lagipon anak ke-3 ni jenis yang malas nak pikirkan masalah tu sebagai masalah sebab kalau pikirkan macam tu,mereka akan sooo stress out bile find out yang mereka menghadapi masalah..*sile bace ayat ni berulang kali untuk faham..


♥  emosi  
~mud berubah-rubah ikut musim~

kalau orang yang selalu berfikiran negatif,memng akan cakap sifat ni huduh pon..tapi bagi aku,emosi ni selalunye nak menunjukkan kite peka dengan keadaan sekeliling walaupun kadang-kadang tu mud swing sampai rase nak swing je penumbok dekat orang yang kebetulan lalu lalang depan mate..contohnye bile aku emo tetibe,mungkin sebab aku tak berak lagi ke haritu,takpun Incik rumate tengok cite Shin Chan yang aku sendiripun tak tengok lagi episod tu..aku juge kadang-kadang emo bile bukak blog Incik azeya sebab tengok die ade sangat ramai follower sedangkan follower aku ade 80 orang..tapi disebabkan keemoank aku ni,aku akan cube berusehe lebih gigih..contohnye dalam situasi pertame tu,aku akan bekampung kat toilet sampaila tahek aku tak segan silu lagi untuk lihat dunie luar..keazaman tu kuat beb!!


♥  luarannye kental,dalamnye seperti biskut meri yang dah masuk angin  
~abis kental la konon jadi pompuan besi~

ahahahahaha~yang ni aku sangat sokong 157%..ni sume namenye drama queen bebeh!!mostly anak ketige memang datang dari gene yang macam ni..kalau org tgk dr luaran,memang teramat sungguh tak berperasaan langsung(ape punya bm daa) -mudah menangis(tp depan orang,kontrol macho gitu)..bukan ape,kebanyakkan anak ke-3 ni nak tunjukkan kat semua orang yang diorang ni kuat padahal kememeh je..dan pade siape yang berjaye tengok anak ke-3 ni menangis,korang memang bertuah la dapat tengok free show sebab jarang anak ke-3 ni nak hilangkan kemaluannye untuk menangis tanpa segan silu depan orang ramai..in public plak tu..macam aku pulak,even kat mulut aku akan cakap i'm okay but sadly muke aku tak dapat selindung kalau aku ade masalah..my face never lie!!kih..kih..kih...


lastly,anak nombo 3 ni suke kaler pepel..okeh!itu tipu..aku je yang suke kaler ni...

so kepade incik nana anak ke2 tu,ape lagi???bile nak poyo-poyo promote anak ke-2 tuh??sesile la...hehehehehe

Sabtu, Februari 19, 2011

MANIFESTO SEORANG PENGUNDI TEGAR

idea nak tulis entry ni datang tetibe bile member-member aku sebok dok menjalankan manifesto dari kelas ke kelas,dari pebuk ke pesbuk tak kurang juge dari mata ke hati..kehkehkeh..tak lawakpon!

cerite ni bermule sejak lepas cuti raye cine hari tu..
kelas aku dekat YUTIEM (bukan name sebenar) ni selain daripade kat N24, dekat blok C08 ..
jauh tu aku malas la nak taip berape panjang kan..
tak sempat lagi nak ukur gune jengkal yang ade..
almaklumla,akukan bizi melayan kerenah suami dan anak-anak..

kebanyakkan kelas aku dekat bangunan C08..
tingkat empat lagi tu..
tinggi die tak payah cakap la..kalau ikut imaginasi aku,adela cam nak naik bangunan KE.EL.SI.SI. tu..
okeh,aku memang suke pegi kelas kat bangunan tetinggipon... *tangandibahumatekeatas*
demmit!lif rosak weyh..
ni da masuk minggu ke due da..dah nak abis minggu dapon okei??
aku punye pancit nak menapak naik tangge sampai ke kelas tak payah cerite la..
kadang-kadang tu sampai tak sedar yang aku tengah merangkak..
penat punye pasal..
orang pandangpon bajet aku ju-on..
nasib je aku comel banyak bebanding ju-on tu..
name da dekat same dah..
bile da sampai ke kelas,nafas macam baru lepas walkathon je gaye..
macam kerbau main polis sentry ngan kain merah tu pon ade gak..
memang kompem la kalah nafas orang nak bersalin yang disuruh push-push tu..

penyeksaan aku tak berakhir kat situ je...
kat kelas pulak,air cond macam hidup-segan-mati-dialu-alukan je gaye..
aku rase kalau aku duk tiup ketiak sendiri,kering dulu sebelum sempat aircond tu menjalankan tanggungjawab beliau..
die punye panasnye tak payah cerite la..

rase macam nak pegi kelas tak payah berbaju je gaye...
berangin skit rasenye nanti..aww~
akupun tak pasti asal mesin-mesin beteknologi canggih ni semua pakat nak mogok reramai..
serentak pulak tu...kurang kasih sayang barangkali..
asal la diorang tak ajak sekali kompiter mahupon LCD tu mogok..
boleh aku ponteng kelas tiap-tiap hari tanpe rase bersalah...

makenye untuk bakal-bakal MPM under fakulti aku,tolongla selesaikan masalah yang aku hadapi ni..
aku tataw la kalau orang lain memang suke pagi-pagi eksesais naik tangge sampai kelas pastu mekappon jadi luntur ditambahkan lagi dengan air cond yang bertiup sepoi-sepoi bahase..
jadi kat sini,aku nak sampaikan manifesto aku,sape yang berjanji nak memujuk incik-incik yang sedang melakukan mogok ini untuk menghentikan demonstrasi mereka,anda akan dapat undi dari saye okei?undi anda akan diperkukuhkan lagi jike disertekan sekali dengan big mac large...sekian dari pengundi tegar..

pee/ass: korang ingat calon MPM je ke boley bagi manifesto??

Jumaat, Februari 18, 2011

CHILL LA BEB!!

nak mengundi punye pasal,aku tengok sampai:

  • begadoh-gadoh kat facebook..(kamon la..matured sket boleh??)
  • laki bini begadoh..(yang ni lagik aku tak paam apsal..)
  • putus kawan..(reason yang paling bodoh untuk memutuskan silaturrahim)
  • main sindir-sindir..(jadah haram ape pon aku tak pasti asal nak menyindir orang)
  • kutuk mengutuk..

hasih~aku jadik makin tak paham dengan dunie ni..sape kate mengundi tu untuk keamanan?aku tengok macam disasterpon ade jugak...yang peliknye,orang yang buat perangai macam kat atas tu sangat-sangat tak disangke pulak tu..chill lah beb! sape-sapepon yang menang,kau tak masok betandingpon..so jangan risau..

p/s: peace no war!

KISAH BUDAK PEREMPUAN (part I)

ini cerita pasal sorang budak pompuan..budak ni tak adelah nak cakap comel..tpi tak adelah kalau tengok tu rase macam nak tampa lelaju je..mase kecik-kecik,die sangat rajin..die jugak ade adik beradik angkat..umo sebaye je dengan die tapi due-due laki..diorang bertige ni memang sangat rapat..mane taknye..makan same-same,main same-same,buat keje same-same malah diorang tidopon sebantal (peringatan:ini zaman pakai pampers okei??)hubungan diorang memang sangat rapat..bagaikan isi dengan kuku..bagaikan aur dengan tebing..bagaikan perempuan dengan fesyen..
~gambar dirembat kat encik gugel~

bile diorang besa sikit,masing-masing masuk tadika..tige-tige masuk tadika lain-lain..tapi diorang masih same tadika ugame..same kelas lagi tu..mase sekolah,diorang selalu makan same-same,rehat same-same,pergi sekolah same-same,balikpon same-same..budak perempuan tu hepi sangat..sebab die jarang duduk sorang-sorang..die selalu ade kawan-kawan untuk diajak bermain same-same..
~mereka bertige~


masuk je sekolah rendah,budak perempuan dan budak-budak lelaki tu dah jarang bersua muke..yelah..masing-masing da lain-lain kelas..budak perempuan tu dah mule rase sunyi...nak berkawan tapi malu..lagipun budak perempuan tu sedar perangai die kasar..tapi nak buat macam mane kalau dah membesar dalam kalangan budak laki..walau teruk macam manepun dibuli dulu,die jarang nangis..sebab die tahu die kene kental..kene tabah..pernah die kene tumbuk dekat perut oleh seorang budak lelaki..tapi die kuat..die tak nangispon walaupon perut rase senak..die tahu,dua orang budak lelaki yang selalu back up die dulu dah jauh..diorang dah tak boleh nak jage die..jadi die kene jage diri sendiri..

sampai lah darjah enam,budak perempuan tu berjaya jadi ketua pengawas..budak perempuan tu jugak dah ade beberape kawan perempuan..susah jugak budak perempuan tu nak carik kawan..tapi die tahu yang berkawan dengan die tak akan tinggalkan die macam tu aje sebab die pasti mereka yang berkawan dengan die ikhlas..mereka dapat terime sikap die sebab itu adelah die..budak perempuan tu juge masuk kelas nombor satu..dalam kelas tu,ramai juge yang suke kan die walaupon ade segelintir yang kureng senang dengan sikap die..tapi budak perempuan tu tak kisah..die masih kecik..tak tahupun ape makne dibenci..kesat hinguspun tak berape nak pandai lagik..


bersambung............

PILIHAN RAYA KAMPUS

hari ni sepatutnye start kelas pukol 8 pagi..
well,tiap-tia haripon pukol lapan supposely..
cume aku je yang slalu setatkan kelas mengikut waktu mate aku tebukak..
tapi disebabkan aku rase mengantuk+letih+exhausted nak gi ke kelas ditambahkan pule dengan beberape subjek yang tak berape digemari,make aku mengambil keputusan untuk tidak pergi kekelas..
lagipon rase diri ni da macam zomba dah..
~Jujue zomba~

jahatnye rase diri sebab minggu ni sangat banyak menuang kelas sampai tertumpah-tumpah..
maafkan aku mummy daddy..wuuuu~

kalau ikotkan sepatutnye hari ni aku terpakse mengikut Fami ngan Qibem berkempen..
bukan kempen anti merokok ataupon no bonceng-bonceng okay?

kempen pilihan raye kampus je..
tapi entahla..dari semalam aku tanye pukol brape nak gerak,masing-masing tak bagikan aku jawapan pon..
tadipon dengar cerite dari Atiq,cume Ng dan Micheal je yang berkempen..
mungkin Qibem ngan Fami tak berkempen sebab aku tade kot??erk~apekah??
*sangat membajetkan diri seperti orang kuat mereka..

so disebabkan kempen mengundi punye pasallah aku da meletakkan mindset aku untuk tidak datang ke kelas hari ni..
aku cakap kat diorangpon,mungkin aku akan datang kelas immunology je..
bukan ape..kelas immunology ni rase sayang kalau tak tunjukkan muke kat dalam kelas tu..
lecturer ensem beb!!! bile lagi nak menonjolkan diri ann?..
tapi sayangnye kelas die tadi,aku masih lagi tak bangun-bangun..
penat memanjat barangkali..
huuu~semalam lupe nak ambil gamba aku jadi beruk maen panjat-panjat same Nofuz..
~ini Nofus ngokngek~

kalau tak,boley show off kat korang betape gojes dan vogue nye aku main panjat-panjat kalah beruk seblah rumah korang tu okay?

semalam jugak kitorang gerak nak gantung poster skali ngan Fami..
bajet nak mintak pertolongan dan keringat peluh jantan yang ade..
almaklumlah..jentere Qibem sumenyer terdiri dari perempuan yang bajet lelaki je lebey..
tapi nak buat camne..
kami ditinggalkan terkontang kanteng untuk memasang poster sendiri..
nasib baik aku tak pakai skirt okay??
kalau tak,aku panjat,sume nak dok bawah tengok ape yang patut..kikikiki..
~kalau kate aku pakai gini,memang ramai ler yang sanggup hulur tangan kat bawah takut aku jatuh dorang tak sempat sambut ye dak??~


by the way,for the next few days lagik,aku akan jadi penat yang melampau..
mungkin aku perlu sediakan kacip fatimah barang setong due dibilik untuk pulihkan balik tenage batin aku kot..
but to Fami,Qibem,Ng,Michael,Mustaqim dan Azman, all the best la weh!!!
~Fami~

~gambar Cik Qibem yang dirembat dari pesbuk beliau~


~Ng~

~Michael~

~Mustaqim~
~Azman~

aku tak kesah pon sape menang sape kalah or which ever party you are presenting..
yang penting,korang sumer member-member aku!!
and aku taw korang sumer akan buat yang terbaik untuk fakulti...

pee/ass: penat aku pomote korang taw..nanti da menang sile blanje aku..maseh~

Selasa, Februari 15, 2011

EATING DISORDER

lately, i've got eating disorder..
~udang untuk breakfast,yang kaler ijau tu untuk lunch,yang lagi satu tu untuk dinner..done!~

do you belive it?
belive it or not la.....ahahahaha~
actually, disebabkan telampau banyak assignment yang perlu disubmitkan pade tarikh-tarikh tertentu bukan sahaje pade tarikh valantine ditambahkan lagi dengan masalah rumah tangge yang dialami plus anak suke maen tendang-tendang dalam perot, i've got soooo stress out...
stress bebeh...siap nanges-nanges lagi tu...Beguling-guling satu UTM..
~tapi tade la nanges sampai camni skali~

nasib baik i tak cry me a river je taw..
kalau tidak,maw rumate aku hanyut sampai ke sungai kelang sane tu..
boleh jalan-jalan kat KLCC pastu kan Incik Nana??

Oww...bercakap tentang eating habit aku,lately aku tak ade selere mahupon nafsu serakah yang besar untuk melantak ataupon dalam bahase yang lebih politenye, mentakedarah..
~biasenye memang aku akan abeskan satu meje camnieh tiap-tiap hari~

even if aku order my-all-tyme-favourite-food, kuey teow tom yam pon aku tak habes..
ke mane perginye seleraku?
main nyuruk-nyurukkah beliau?
atawpon bermain police sentry dengan ku???
demm...pulangla kepangkuanku wahai seleraku..
aku maw makan...
makan kenyang-kenyang sampai perut buncit..
nanti boleh kalahkan perut Kak Yah..(ahaha~marah kak yah nanti..)
~yang pakai baju paper tu Kak Yah..she's available...sape mauk otograp,sile beratur lurus-lurus ye~

sian baby dalam perot..
dapat telan air liyur aku je..
tapi tak apelah sebab air liyur aku perise strawberry..wuu~~

disini aku ingin menstresskan, korang belanje la aku makan..
mane taw selera aku pulang ke pangkal jalan ke..
aku kalau orang ajak nak belanje makan,tak pernah lagi menolak setakat ni..tehehehe!

dahla..sampai sini aje entry kali ni..
da tak berdaye nak taip panjang-panjang..
level glucose in blood aku too low..
aku hanye mampu berlingkarkan diri mengulor di atas katil sepanjang hari...
Selamat tinggal donie!!

pee/ass: Esok Test Lagik..Sekarang ni tepat pukol 19:03 mengikot jam lappy aku..dan aku nak mengisytiharkan yang aku masih tak bace ape-ape lagi..muahahahahahaha! Oh Genetics,please be nice to me tomorrow okay?

HASIL PENAT LELAH ALA-ALA TAK TIDO DUE HARI

Sseperti yang aku janjikan,,
sile lihat montaj aku sampai muntah darah ok??
kalau boleh lawan sape muntah paling banyak dengan pompuan pegnent sebelah umahpon okei gak..

video

pee/ass: lapanye perot..satu hari tak makan pape..(=_=")

BILE JUJUE KENE PUJI DENGAN DR NIK...

finally,hari yang ditunggu tunggu dah tibe..
seboknye aku sejak kebelakangan ni sampai nak kencingpon kene tahan dari pukol 8 malam sampai pkol 12.15..
nasib je tak menjejes..yaiks la ko ni Jujue!
tadi presentation montage..
serius shit aku nak present awal-awal..
sebab aku pikir,yang dah berlalu,biarkan berlalu..*ceh!puitis abes la konon??
sekurang-kurangnye kalau montaj aku teruk boley kaber-kaber ngan next-nextnye montage..
satgi bile cabut undi,dapat nombor last sekali..
nasib baik group yang kene present sebelum kitorang ade masalah teknikal sikit..
so kitorang switch place ngan diorang..

cuak beb...bukan ape,sebab takut aku syiok sendiri buat montaj tu..
tangan aku tak payah cerite la..
sejuk bukan main sampai pengguinpon boley menari-nari atas tapak tangan aku sebab suhu da same macam kat kutub utare..
~happy feet semase dikutub utare~

muke tak payah cakap la..
buatnye penoreh getah termistaken toreh muke aku,memang tak dapat hasil langsung la tyme tu..
setitis darahpon tak keluar okei?
apetah lagi getah melainkan aku tengah makan gule-gule getah..

tyme present tu,aku nyuruk je dekat belakang komputer kat kelas tu..
takut wey kalau tetibe kene sergah..
tak pasal aku innalillah kat situ..
karang ade pulak Mak Limah kat C08 tu..
~bile hantu seiringan dengan manusie biase~

makin menjadi-jadi la rumate aku tamo pigi kelas ann...
dah la buat macam hape je kan..
nasib baik la tyme kitorang nye montaj tu dokter tade perasaan nak tanye soklan..
alasan die,die dah bese gune science direct..
siap dapat pujian good lagi..
rase macam sangat wow dan gojes tyme tu...ahahahaha~

aku nak aplot video montaj aku sebenarnye..
nak kasi bongkak sket..
bia sampai hidung kembang-kembang,anak gajah tujuh keturunan boley bermastautin dalam lobang hidong aku..
~bukan gajah ni~
~mahupun gajah ni okay?~


nantila aku konvert kan agame video aku tu dulu..
bile aku da aplot,sile tengok sampai lebam ye??
ahahaha...

pee/ass: rase cam nak joget lambak sampai pagi bile dugaan dah lepas..
*tapi jangan tanye test aku macam mane kalau tamau makan kasut crocs saiz 6..

Isnin, Februari 14, 2011

SEPI TANPA BERITA

dah lame beliau tak update blog..
aku suke bace blog beliau..
sejak naik semester ni,ade juge beberape kali aku cube usha blog beliau..
tapi aku tak perasan yang blog beliau sudahpon diprivatekan..
hari ni tergerak hati nak tengok facebook beliau..
tak sangke...
beliau sudah tak ade..
patutla sepi tanpe berita...
Al-Fatihah buat kamu..
walaupon kite tak berape mengenali tetapi nasihat kamu untuk blogger newbie macam aku ni,aku hargai sangat-sangat..
semoge kamu ditempatan dikalangan orang yang beriman..AMIN..


Im just missing such a great guy like you..
T_T

p/s: My first blogger friend

DUNIE INI SANGAT KECIK!

aku bercouple dengan orang ni..
aku bergaduh dengan orang tu..
aku berkawan baik dengan budak ni..

budak ni ade kawan..
budak tu pon ade kawan..
rupenye kawan budak ni dan kawan budak tu juge bercouple.
at the end,semuanya ade kaitan ngan aku..

WTF??

SAYE AWET MUDE..SILE PECAYE...

hari tu tolong daftarkan adik aku tiusyen sebab die nak PMR taun ni..
then kerani tu bagi borang kat aku sambil cakap,
"ade 4 pilihan jadual kelas..adik pilih la nak yang mane..tapi yang ni tak ramai orang"
sambil die tunjuk kat jadul hari isnin rabu dan jumaat..

aku pandang buat muke blur..
nasib kakak aku pasan..die reply,
"oh..yang nak tuisyen bukan die ni..si panjang yang kat belakang tu.."
ini adik saye...
ini pule kakak saye..

pee/ass: aku memang nampak mude kan??

Ahad, Februari 13, 2011

ESOK,HARI INI DAN SEMALAM

entry pendek:

esok ade kelas..
esok ade lab..
esok ade test...
esok ade presentation montage..

hari ni aku tido pukol lapan pagi..
hari ni aku makan beger mekdi semalam..
hari ni aku siapkan montaj..
hari ni aku tak bace ape-ape lagi untuk test..
hari ni otak aku da penat..

semalam donlod software..
semalam bejage sampai ke pagi..
semalam cube siapkan montaj..
semalam aku habiskan sise-sise hidop aku atas katil depan laptop..
semalam aku maki-maki orang..
semalam aku nanges sorang-sorang..
semalam aku baru perasan sape yang boleh diharap...

kalau nak cerite kisah hari jumaat,memang aku akan memaki hamun orang..
nasib aku baik..
harap montaj mendapat sambutan..
time kasih kepade lecturer yang rase panas bontot kalau setiap kali masuk kelas rase cam nak mati kalau tak bagi kitorang esaimen..

Rabu, Februari 09, 2011

KAMSAHAMNIDA SONGSAENGNIM!!!

entry kali ni khas untuk menyatekan betape gembirenye aku..
yup!aku baru perasan yang aku ade perasaan gembire..
rase macam nak melompat tinggi-tinggi macam serigale nak makan anggur..

(sile ingat balik citer zaman kekanak rebina beri dulu..)

petang tadi fakulti aku ade buat conference..
disebabkan yang mengkonferens tu adelah lecturer yang mengaja aku semalam,aku rase eksaited nak dengar walaupon selame ni setiap kali conference aku akan end up tido tak pon bermain-main dengan handphone kesayangan..
ade 2 tetamu jemputan..
seorang bernama Dr Yusuf Akhtar...
dari Jerman datangnya..
orangnye hensem..boleh la tahan pada pandangan orang yang tak berpunya lagi macam kawan aku..
(ayat kaber-kaber abes chantek punye...)
tapi sayangnye aku tak berape minat sangat pasal talk yang diberi..
pasal TB ataw dalam bahase lidah belit-belitnye,tuberculosis..
sejam pertama,beliau membebel-bebel kat depan..
agak boring sebab yang pertamanya,aku tak minat beliau(ceh!kene minat baru pay attention ok?)
yang keduanya,aku tak berminat dengan topik beliau..
dan yang ketiganya sebab slang beliau kurang difahami(sekadar nak mencukupkan 3 alasan)

semase talk disampaikan oleh beliau,aku ajak Nana keluar..biasalah..nature's call...
~ini rumate saye..TAKEN!!~

lepas melepaskan segale hajat yang terpendam je,niat dihati nak masuk baliklah menadah telinge dengar orang membebel-bebl kat depan(tak temasuk menahan sakitnye hidung dengan bau badan orang di depan kitorang-foreigner..well,paham-paham je la aroma diorang tu camne..)
tetibe terserempak ngan Fahmi..
~gamba dirembat dari pesbuk beliau..ahahaha~

die ajak kitorang lepak kat luar..
aku ngan nana trus je stuju memandangkan kalau kitorang dok kat dalampon tade ape-ape yang dapat..
zero..kosong..same jugak kosongnye pemikiran aku tyme tu..
lepak-lepak jap kat luar..
nasib ade bangku..boleh betenggek lame-lame skit..
kurang juge osteoporosis yang akan aku alami..

sambil kitorang bertige borak-borak,keluar satu soalan dari fahmi..
soalan yang membuatkan aku tepikir panjang...
soalannye senang je.."ape masalah korang sekarang ni?"
tapi aku rase,besar impaknye kat aku sebab pade waktu tu,aku hanye boleh menggeleng..
bukan menggeleng sebab terlampau banyak sangat masalah yang aku hadapi..
menggeleng sebab aku baru prasan yang aku tade la masalah kronik untuk dikongsi bersame..
paham tak ape maksud aku??
maksud aku,aku tade masalah langsung!!(buat sementare ni..)
masalah ni tak termasuk masalah math mahupon masalah immunologynye soklan ye..
lepas aku geleng kepale tu,baru aku sedar..
da lame aku tak rase se-free macam ni..
walaupon sewaktu aku duduk di kawasan-bebas-masalah..
rase tenang je otak..
patut la aku rase sejak kebelakangan ni aku asyik ketawe je...
~sile lihat yang pakai selendang pink yang rase cam nak makan penampa tu je ok??~


alhamdulillah jugak aku dah lame tak mengalami perasaan depress yang melampau..
masuk dewan senat,yang menyampaikan talk tu dah tukar orang..
Dr Rolando Pakingking pule..
datang dari Philippine gitu...
~gambar dirembat kat Incik Gugel~

aku suke beliau..sebab aku rase beliau sangat happy go lucky orangnye..
aku cube fokus dengan segale bende yang beliau sampaikan tapi aku tak boleh..
semuenye sebab soalan dari fahmi yang membuatkan aku terpikir panjang..
aku rase seronok sangat..sebab aku baru sedar yang aku happy..
mungkin sebab da lame aku tak rase perasaan gembire macam ni skali..
so,aku juz nak ucap terime kasih kat Fahmi Kamal sebab buat aku realize yang aku tengah gembire...


kamsahamnida songsaengnim!!!!

pee/ass: aku saje je letak gambo korang yang burok-burok..ahahaha~

ENTRY MENGARUT MELEPAS TEKANAN JIWA

penat btol hidup jadi mahasiswa ni...
hidup sentiase tekejar-kejar and dikejar(oleh ape tu,itu yang kite tataw..)
ni aku baru je balik dari discussion..
yup!discussion group aku hari ni start pkol 10 malam..
sile tepuk dahi ramai-ramai untuk bersorak padan muke kat aku... 

seperti biase,subjek yang akan selalu bagi keje rumah ataw dalam bahase jawenye esaimen,subjek research methodology..
dem!aku tak paham asal kene slalu sangat nak kacau free tyme kitorang..
tak sempat nak haplot satu esaimen,die da bagi next nye esaimen...
macam lipas kudung da kitorang ni buat keje..

tak kire lagik lipas tempang mahupon lipas bute..
kualiti tak payah cite la kan..
kuali india blakang umah aku lagi bagus agaknye..

kali ni pulak kitorang kene buat montaj..
demmit..sebagai budak biologi yang sangat noob,montaj jadah tupon aku blom pasti ape bende nak buat..
tapi aku agak eksaited la nak siapkan...
sebab dalam group aku,aku ngan atiq yang kene siapkan montaj..
tapi aku punye passion ataw dalam bahase melayunye,keghairahan aku terstop bile incik ellysa tak menunjukkan batang hidungnye tyme group discussion tadik...
bukan kate batang hidung,batang pokok depan blok kolej die tu pon tade..
haish~aku dah la kalau boleh nak siapkan cecepat..
kebetulan pulak esok klas english aku tade..
memang hip hip hooray abes la ann sebab teacher kitorang tu sangat-sangat-sangatttttt la memahami okey??
ni sekarang ni aku tataw nak buat ape dah..
bukannye aku tade mende nak buat..
banyak je..tapi memandangkan aku da lame tinggalkan blog ni tak behapdet,aku nak stoli moli la sket ngan korang pasal kehidupan aku kat sini...
kalau korang tengok susur galur blog ni pon,beze entry bulan january 2011 ngan bulan disember 2010 da cukop menunjukkan betape aku bizi bodi dan tade lifenye kat sini..
tido tak basah(sebab tak mimpi),mandi tak kenyang(sebab bukan bulan pose untuk curik-curik minom air tyme mandi) makan pule tak lena malah betambah tambah berselera!

sile rase terharu sebab aku sudi hapdet kat korang ngan entry yang tak brape nak senunuh ni sebab nak pikirkan entry yang menarikpon otak aku dah kegersangan serta ketandusan idea dah sebab balik-balik dok pikir esaimen tu da siap ke blom,bile nak kene hantar,test nye bile,kelas ade ke tak...
penat taw otak aku bekerje bile aku ade kat UTM ni..
kan ke bez kalau aku ade alat untuk hilangkan ingatan orang..
orang yang pertame aku akan hilangkan ingatan kompem-kompem la lecturer-lecturer aku yang rajin bagi esaimen..
aku hilangkan ingatan diorang supaye bile dorang bagi esaimen,aku tak payah sesusah nak hantar(bapak pemalas la  kan...)
next,aku nak hilangkan ingatan member-member aku tyme exam..(sile jangan tiru aksi ini dirumah..)
well,,geram la sebab aku tak penah merase lagik dean list..
nak bagi orang yang belagak dapat dean list tu rase camne prasaan kalau aku plak blagak ngan dorang..
huh!padan muke!!

Sabtu, Februari 05, 2011

PERISTIWE TIGE PULOH HARIBULAN SATU DUE RIBU SEBLAS

disebabkan aku attend dinner kelab tu,makenye aku balik umahpon jadi lebey lambat dari orang lain...
orang sumer start balik hari jumaat tu,aku ahad baru nak jumpe jalan pulang..
tapi,,alhamdulillah la ann..jumpe jugak aku jalan balik umah..
pulangla ke pangkal jalan ekk walaupon umah aku tu takde la terletak kat jalan mati nak berpangkal-pangkal bagai ann?
tiket bas aku hari tu pkul 2.15petang..
well,seperti biase aku lepak kat sri putri tu agak awal..pkol 1.30 aku da sampai da...
bekoba-koba btol nak balik rumah kali ni..
da lame kot aku tak jumpe rebit aku..ape la cite sal dorang...
mane la taw kalau ade kesan-kesan lebam kene dera ngan kakak aku ke ann??
boley la aku tepon teledera ke pastu ley saman kakak aku juta-juta ann?(ok,berangan japp)

nak dijadikan cite,petang aku nak balik tu,hujan renyai-renyai..
aku rase memang dari semalamnye lagi kat jay bee tu ujan..ahh lantaklah..
janji aku balik...
aku sampai je kat sri putri,aku trus gi kat kaunter tiket tu..
macam bese la..
mintak nombo eko..
satgi 'killings' yang jage kaunter tu suro aku tunggu je,die kate nanti kalau bas tu sampai,die trus bawak aku gi kat bas tu..
mungkin die malas kot nak layan aku sebab time tu aku tengok,die ngah mengayat awek mane ntah(kastemer die jugak la)..
aku lepak kedai seblah..die jugak yang suroh sebab tyme ujan tu,cume kedai seblah tu je yang ade tempat duduk indoor...
ramai gak orang..tapi kejap je sebab tak lame pastu dowang blah..bas dowang da sampai barangkali..
tinggal aku tecongok seseko kat situ disatu sudut(ayat kasik dramatik abess!)
akak kat kaunter tu ingat aku kastemer die...die tanye aku asal aku tak naik bas lagik?
lepas aku explain die cakap baik gi mintak no plate bas kat brader 'killings' tu..
nanti tetinggal bas plak..
akupon sebab takut sangat tetinggal bas,gi la tebalkan mekap gi jumpe balik abang tu nak mintak no plate..
haish~ketegaq btoi abang ni..die tak mo bagi okei???
aku rilek agi walaupon dalam hati agak bengang la jugak ann...
lepas die anta cewek india tadi naik bas,die suro aku gi tunggu kat shell..
die kate jap lagi bas aku sampai..
aku ngan semangat yang kentalnye,redah je ujan sebab da tak sabo nak baliknye pasal..
aku ingat brader tadi follow aku la ann memandangkan die cakap nak anta aku naik bas..
kebetulan jugak,kastemer die time tu aku tengok cume aku ngan minah india tu je..
satgi,die juz gi kat aku bagitaw naik bas selat keris kaler MERAH pastu die blah..

tak lame pastudatang la seko bas nie..
bas selat keris,kaler KUNING...
ragu-ragu jugak aku...tapi aku gi gak kat bas tu nak tengok bas tu menghale ke mane kan..
mane la taw bas aku..
usha-usha,depan bas tu tulis nak ke BUKIT KAYU HITAM..
setelah mentafsir menggunekan akal aku yang agak sleepy mode dikale cuace yang begitu menduge aku untuk sambung ngorok,aku simpulkan,TAK PERNAH LAGI KALAU AKU NAK BALIK SHAH ALAM,AKU KENE NAIK BAS GI BUKIT KAYU HITAM..
make,aku dengan sebulat suare seperti bulatnye badan aku tak naik bas tu..
tapi,,lepas tua nn...hampeh!
sampai ke pukul 3.30petang,bas aku tak sampai-sampai lagi..
jadahnye?akutengok,jalan tade la jam mane kalaupon hujan...sejam lebey die lewat..melampau nieh!
hati aku da panas walaupon cuace tyme tu boley membuatkan jari-jari kaki aku naik beku..
aku usha tiket bas aku,tros kol nombo yang ade kat situ..
bajet cam nak tanye la bas aku da sampai ke blom ann..
tepo-tepon satgi kene marah...haish!lagi la buat aku naik angin ann?
die cakap,"awak kat sri putri,kenape telefon larkin??"
dem!!kalau takmau aku tepon korang,korang letak la no tepon sri putri kat tiket bas tu BODOH!!!!
setelah 2-3 kali aku tepon ngamok-ngamok,baru brader killings tu tadi datang kat aku..
die explain cakap aku suppose naik bas kuning tu tadi...
boley bayangkan tak betape meradangnye aku tyme tu??
macam HARAM je,taw tak??
aku mintak no plate,ko gatal bijik nak ngorat awek tadi..
tak mau bagi...sekarang da jadik camni,kau nak salahkan kerani yang aku sendiripon tak nampak kewujudan die dari tadi??bodoh taw tak??bodoh!!!
kalau ko bagi aku no plate tadi,aku da slamat da naik bas..
ni kau nak bajet hero,bajet pandai,kau bagi discription bas tu ape??KALER MERAH???
banyak kau punye kaler merah!!!kalau ye pon bute warne,jangan buat aku naik angin boley tak???
aku punye geram nye tyme tu,memang aku ngamok kat keling tu..bodoh!!!
lepas aku naik bas yang seterusnye,aku dapat taw mamat seblah aku tu pon kene bende same...
bas pukul 2.15petang tapi tade sape bagitaw die yang die kene naik bas KUNING tu tadi...
bengang giler aku...disebabkan bengang punye pasal,aku naik bas trus tido(ceh!padahal tade kene mengene pon tido ngan bengang)
lepas ni,tobat dah aku tamau naik bas selat keris lagi!!!!

DINNER KELAB..BERITA YANG DAH LAPUK..

Da lame aku tak hapdet blog..Semuanye gare-gare internet kat umah ni da overlimit..Beruk band aku plak,telupe nak bawe balik..Kire cam kene kurungpon ade gak la rasenye..Bukan tak boley nak lepak cybercafé...Cume tak biase nak ngabiskan mase kat sane..Okey,kali ni aku nak cite pasal seblom cuti hari tu..Walaupon cite ni dah basi,aku nak cite gak..Cite ni pasal dinner klub yang membuatkan aku serbe salah same ade nk gi atau tak..

Mule-mule nak rase cam nak pegi..tapi atas sebab-sebab masalah dalaman,aku kensel...Pastu tetibe atok(zack) ajak aku teman die gi dinner tu..Oh yer...dinner tu nak kene ade partner..tu yang zack ajak aku memandangkan kak nad masih dalam pantang dan adam juge tade sape jage(kottt)hehehe..Last minit,zack kensel..katenye ade keje urgent..okey..aku tak kisah..Cume aku ingat,,kalau zack kensel aku tamau gi la..So aku consult ngan Shrek (sebab duit dinner tu aku mintak shrek yang tolong bayakan..)Satgi Shrek suruh aku gi gak..Jadi partner die memandangkan diepon takde partner lagi...akupon piker sebab da bli baju,da bayar duit dinner+boling,ingat nak gi..Tapi hati ni serbe tak kene jugak nak pegi..Semuanye sebab 2 orang yang bakal ade kat dinner tu...Ahahahaha!pengecutla Jujue nieh!!

Last-last pegi jugak..Starting ngan aktiviti pre-dinner...Bowling..Agak kesunyian tyme tu..Gi sensorang je..Akupon tak brape banyak begaul sangat ngan orang lain..Banyak muke-muke baru yang aku tak brape nak kenal..Seganpon ade sebab aku da lame tak aktif kelab tetibe tunjuk muke tyme dinner..Nasib baik aku dapat ahli group and group opponent yang menyenangkan hati...Group aku ade kak leen,ajim and filo..aku rase ajim ngan filo ni junior aku..Mungkin la..Group opponent plak ade kak sally,makmal,el ngan sape ntah lagi sorang tu..Pon best jugak..Meriah abes la...sayang korang!!!Men boling sampai sakit jugak la tangan...Bak kate ayah aku,bola boling tu lagi berat dari aku..
~group Kak Lenn Vs group Kak Sally~

~yg baju kotak-kotak tu spark..yg seblah tu aku tataw~


Malam tu pulak,planning awal-awal nak gi ngan spark..Bukan ape..aku tetibe lak tak sehat hari tu..Demam..
Nak gerak gi HEMA pon xbedaye(tapi ade hati lagi tu nak gi dinner..)Dah tu hujan plak tu petang tu..aku da ade tande-tande give up tak mo gi dinner da..Da siap gtaw shrek dap on aku namo gi...Cari punye cari orang nak amik aku gi hema,last-last ee chat kat pesbuk cakap nanti die amikkan..Hehe..mekasih abang ipar!!at last,gi jugak aku ke dinner tuh...nak menunjukkan la sangat ann betape banyaknye cabaran untuk aku menghadirkan diri aku kat dinner malam tu..
~aku,kak syikin dan .......~

dah sampai kat hotel tu,nak masuk ala-ala cam red carpet...shrek plak lambat datang..haish~ni kes cam menjande gak la sebab tade partner ann...tunggu punye tunggu,last-last kene masuk gak sebab encik rashid da sampai..panda suro aku masuk ngan Spark..okei,dem!baru nak majok ngan spark sebab mungkir janji..ahaha~tapi kitorang masuk jugak..tapi masuk bertige la..aku,spark ngan sape ntah name budak junior tu..(sowie..aku memang payah sket nak ingat name owang..)
~kak long sara & shrek~
~abang ipar & kak long sara~


dapat meja skali ngan kak syikin ngan amar,ape lagi..bukan main melantakla kan...punye la mencarik mane kak long sara sebab da lame tak jumpe..windu..tapi aku rase kalau kitorang semeja,memang hangat abes ah meje tu..ade pulak si EE,kompem la bising nye..hehehe..Oh ye,aku siap dapat cabutan bertuah lagi okei??
Betuahkan aku???

pee/ass:boringkan bace??akupon taip macam nak tak nak je..bende da lame baru nak tulis mesti jadik camni...