to all readers,do leave me your comment or suggestion at the shout mix or juz comment it on my entry..i really appreciate that and hoping that i could blogwalking to yours... =)

Sabtu, Februari 26, 2011

aNaK Ke-3 RaWKsS!!

haritu rumate aku,Incik Nana ade pos pasal karakter anak nombo 3..
tak pecaye?
kalau tak pecaye,sile picit sini kuat-kuat sampai tebenam mouse belah left click tu ye??
disebabkan beliau cume mengeshowkan the negative site of anak ke-3 nieh,aku dengan penuh berbangge hatinye akan mengetengahkan ciri-ciri positif anak ketige nieh okei??
so kepade yang kat luar sane yang boleh masuk anugerah skrin under kategori anak ke 3,sile angkat tangan anda ke udare untuk same-same mensapot saye bagi mengebuuuu anak ke-2 ini terutame sekali rumate saye yang sangat bertuah,Incik Nana..


Setelah menjalankan beberape research methodology and data collection berpandukan care-care yang Incik Nik dah ajar dalam kelas seperti membuat objective,problem of statement,method dan sebagainye,i'm hereby nak membentangkan beberape ciri-ciri anak ketige yang akan membuatkan anak ketige ini mendabik dade mahupon berhedong tinggi setinggi pokok ketapang belakang umah Mak Limah..walaupun kalau ikutkan element api ni,orang akan pikir anything that is negative but melalui pengalaman aku sepanjang hidup ni sebagai anak ke 3 selame hampir 21 tahun,aku dapati anak ke 3 ni adelah seorang yang:


♥  bertanggungjawab dan cekap dalam apa jua perkara  

okey,jangan doubt dulu..kalau rase tak puas hati,sile cek website ni..diorang yang cakap camtu..aku cume iyekan jela..kan?kan?kan?? kalau nak cakap pasal tanggungjawab ni,boleh tahan la jugak...memang kalau tengok aku kat kelas lebih kepade orang yang pasif dan kurang menyumbang when it comes to group,tapi aku percaye bile keadaan betul-betul terdesak,my group can lean on me..betol tak kawan-kawan??*sile jawab ye sebelom aku sekeh korang..kirenye,aku tak suke show off awal-awal la kelebihan aku...besela..
herokan selalu kalah dulu menang kemudian..macam cite otomen tu....


♥  seorang pendengar dan penasihat yang baik  
~ini bukan aku sebab aku lagi comel~

well,kalau orang yang betul-betul kenal aku,mesti die rase nak angkat middlefinger tapi dalam hati die tetap angguk-angguk setuju ann??aku paam korang malu-malu..so far,after i had my 4th relationship ended,aku boleh amik jawatan kaunselor perkahwinan instead..ceh!bajet macam gud-gud la??but the truth is,kat KMJ,aku selalu jadi peacemaker bile memember aku gadoh sesame pepakwe dorang..siyes!!selain itu,aku juge seorang pendengar yang baik bile selalu dengar memember aku kentot..kire aku tadela kurang pendengaran ataw dalam bahase singkat,padat,mudah dan berkesannya pekak ann??kire itu kategori pendengar yang baik la jugak tu..


♥  happy-go-lucky  


hasil analisa dan anakonda aku terhadap anak ke-3 ni,kebanyakkannye memang jenis yang gembire-pergi-bertuah je..so far,orang yang berade sekeliling anak ke-3 ni selalunye tak kering gusi..kenape tak kering tu,akupon tak pasti..mungkin juge sebab diorang suke minum air kot..takpun kalau pikir logik akal,dalam mulutkan ade air liyur..macam mane la gusi tu nak kering,ye dak??lagipon anak ke-3 ni jenis yang malas nak pikirkan masalah tu sebagai masalah sebab kalau pikirkan macam tu,mereka akan sooo stress out bile find out yang mereka menghadapi masalah..*sile bace ayat ni berulang kali untuk faham..


♥  emosi  
~mud berubah-rubah ikut musim~

kalau orang yang selalu berfikiran negatif,memng akan cakap sifat ni huduh pon..tapi bagi aku,emosi ni selalunye nak menunjukkan kite peka dengan keadaan sekeliling walaupun kadang-kadang tu mud swing sampai rase nak swing je penumbok dekat orang yang kebetulan lalu lalang depan mate..contohnye bile aku emo tetibe,mungkin sebab aku tak berak lagi ke haritu,takpun Incik rumate tengok cite Shin Chan yang aku sendiripun tak tengok lagi episod tu..aku juge kadang-kadang emo bile bukak blog Incik azeya sebab tengok die ade sangat ramai follower sedangkan follower aku ade 80 orang..tapi disebabkan keemoank aku ni,aku akan cube berusehe lebih gigih..contohnye dalam situasi pertame tu,aku akan bekampung kat toilet sampaila tahek aku tak segan silu lagi untuk lihat dunie luar..keazaman tu kuat beb!!


♥  luarannye kental,dalamnye seperti biskut meri yang dah masuk angin  
~abis kental la konon jadi pompuan besi~

ahahahahaha~yang ni aku sangat sokong 157%..ni sume namenye drama queen bebeh!!mostly anak ketige memang datang dari gene yang macam ni..kalau org tgk dr luaran,memang teramat sungguh tak berperasaan langsung(ape punya bm daa) -mudah menangis(tp depan orang,kontrol macho gitu)..bukan ape,kebanyakkan anak ke-3 ni nak tunjukkan kat semua orang yang diorang ni kuat padahal kememeh je..dan pade siape yang berjaye tengok anak ke-3 ni menangis,korang memang bertuah la dapat tengok free show sebab jarang anak ke-3 ni nak hilangkan kemaluannye untuk menangis tanpa segan silu depan orang ramai..in public plak tu..macam aku pulak,even kat mulut aku akan cakap i'm okay but sadly muke aku tak dapat selindung kalau aku ade masalah..my face never lie!!kih..kih..kih...


lastly,anak nombo 3 ni suke kaler pepel..okeh!itu tipu..aku je yang suke kaler ni...

so kepade incik nana anak ke2 tu,ape lagi???bile nak poyo-poyo promote anak ke-2 tuh??sesile la...hehehehehe

3 ulasan:

edda(",) berkata...

menarik lah gambar emosi tuh..=)

LadyRye berkata...

go! go! anak no 3!

sobs! bangga! walaupun point yang mana harus bangga tapi tetap bangga!

booo anak no 1,2,4,5,6,7,8,9....23...45!

Tanpa Nama berkata...

100% agreed!!-AIN JAMIL_