to all readers,do leave me your comment or suggestion at the shout mix or juz comment it on my entry..i really appreciate that and hoping that i could blogwalking to yours... =)

Selasa, Mei 31, 2011

nak tuju lagu...

untuk awak...hihihi
=)

Kenapa Awak Buat Saya Macam Ni?


dah dekat 2 minggu saya pendam perasaan..
saya tunggu jawapan dari awak...
awak cakap nak datang SIRIM rabu lepas...
puas saya tunggu taw...
tapi sampai ke hari ni awak tak datang..
ape sebenarnye yang awak nak??
awak tak percaye ke ape yang saya cakap selame ni??
awak memang suke mempermainkan perasaan saya ye??
awak tahu tak kalau awak tak de memang saya tak boleh buat kerje kat sane tu??
dalam pikiran saya ni,memang ade nama awak je...
tapi maaf...kalau nak bertakhta di hati tu,belum masenye lagi..
tunggu sampai awak tunaikan janji awak dulu...
sile datang SIRIM sebaik-baiknye esok...
kalau tak,jangan carik saye lagi!!!
saya akan terus-terusan membenci awak...
sampai bile-bile..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
wahai LIQUID NITROGEN~

p/s: selagi menatang ni tak sampai SIRIM,selagi tu aku macam pemerhati je kat sane tu...
BORING taw!

Isnin, Mei 30, 2011

Encik Stalker Selalu Buat Saye Gembira~

alhamdulillah..rezeki murah...
dapat la jugak hapdet blog malam ni..

tajuk entry hot hari ni ialah STALKER~


hoyeah!!tak salah lagi ape yang anda bace..
memang aku taip S.T.A.L.K.E.R pon..
mengikut kamus Datin Sri Juliana,Stalker bermaksud pengintip,pengendap,pengusya mahupon pengskodeng...
dulu penah satu mase hot jugak geng-geng kaki blogger ni bising pasal stalker yang slalunye terdiri dari cik anon yang memaki hamun tak tentu pasal kat blog depa..
tapi tyme tu aku malas nak amik port sangat..
sebab aku rase blog aku  ni yang rajin usha,bebudak yang kenal aku je..
yelah...bukannye berinformasi sangatpon..
setakat macam diary of wimpy kid tu jer..



tapi lepas ngedate tadi hari(dengan siape itu rahsie..tunggu cik Fyda Khaidir balik nak ajak kuar same-same ngan datin Fyad ajak gossip),aku dapat buat satu kesimpulan kat sini..
ah...tak payah nak satu sangat la..
banyak sangat simpulan yang aku buat..
cume tk dapat nak meng-invent simpulan bahase je untuk jadah ni...

okei,ni pade pendapat aku lah ye...
korang tak puas hati ataw nak hentam aku,jangan lupe klik kat post a comment kat ujung entry ni..
jangan malu-malu memaki tanpe rase bersalah okeh??
bebalik semule kat pendapat aku ni...
bagi aku lah kan,stalker ni sebenarnye sayang kat kau..
seriusly!aku rase macam berade di awang-awangan kalau dapat taw blog aku ade STALKER..
macam kaki tak jejak tanah gitu...
nak taw asal aku rase diorang camtu??
cube korang pikir bejenak-jenak...
orang tu sikit punye concern pasal kau sampai nak tengok ape natang yang ko pos untuk hari ni..
nak tengok betape merepeknye entry kau untuk hari tu..
and kalau korang hapdet blog,pecaye la,die antare orang pertame yang nak bace entry baru kau taw!!
(aku taw la sebab akupon penstalker terhebat jugak...)
so kalau kite tengok balik,tak ke rase berbesar hati ade die-hard-fan macam tu?
kalau soal die maki hamun ke,tu blakang cerita..
kalau dilihat dari segi positif,die maki hamun tu sebenarnye nak bagi kau lagi matang dalam menulis entry kau untuk hari-hari yang mendatang..betol tak?

so kepade stalker-stalker aku tak kirelah silent reader(including Hazrin,Fyad,Fyda,akak-akak dan abang-abang) or cik anon sekalipon,aku nak korang scroll ke atas pastu tengok kat seblah kiri page nieh..
jumpe tak menatang nie??

ok,aku nak bagitaw korang,setiap kali korang masuk ke blog aku,nombo kat menatang ni akan bertambah taw!
and satu rahsie aku nak bagitaw,setiap satu nombor yang bertambah telah membuatkan aku hidup bertambah happily ever after kat sini taw...
so kalau rase nak bagi aku hepy,rajin-rajin lah singgah blog aku ye???
kamsahamnida my stalker...lebyu mmuah mmuah lah!!!

Khamis, Mei 26, 2011

Menghembus Nafas Kegembiraan

pagi tadi disebabkan tak ade keje sangat,akupon dengan semangat kesukanan yang tinggi usya la website harian metro online..
usya punye usya punye skodeng baekkk punye satgi aku jumpe article ni...
gile lah bantai gelak aku bace..
tapi kan...
kesian jugak..
agaknye kalau aku ade penyakit macam ni,mahu sepanjang hidup aku dihabiskan mase dengan pengsan je...
sleeping beuty gitu....*sile muntah...

oh ye...
disebabkan aku terlampau stress petang tadi,aku dapat satu idea...
kalau perempuan tu pengsan everytime die gelak,aku pulak nak try simpan setiap nafas kegembiraan aku..
bunyik macam sillykan??
tapi sile lihat bukti di bawah ini...


ha..kan aku cakap aku simpan nafas kegembiraan aku..
korang tak caye!!
kenape aku gelak petang tadipon aku tataw..
nanti aku tanye Yus balik ape yang kelakarnye lah ye...

tapikan,agak-agak kalau sepanjang hidup aku buat gini,mesti aku kene beli banglo sbijik khas untuk simpan natang tu ann??
akukan happy-pergi-bertuah...
kih3..

p/s: sempat belajar sejarah bugis + koarge kejap dengan Encik Zool tadi...happen dat kitorang ni related...haish~fofularla aku lepas nieh...
Daeng Chelak...moyang yang menghubungkan aku dengan Encik Zool..

Encik Zool related to Encik Kamarul...
aku related to Encik Zool..
so korang pandai-pandailah sendiri samekan equation tu ye..

umm..agak-agak,aku dah macam kompem keje kat sirim kan??dah ade orang kuat tue as sedare...kih3...

Selasa, Mei 24, 2011

Tak Kenal Maka Tak Chenta

alhamdulillah..
semenjak kebelakangan ni aku agak gembira dan tersenyum..
banyak berita yang menghappykan aku..
mintak-mintak keadaan macam ni berkekalan...

terima kasih kepada mereka yang berada di sekeliling saya sebab buat saya senyum lebar-lebar..
terima kasih kepada lecturer sebab bagi saya markah bagus-bagus..
terima kasih kepada 'abang' saya..
terima kasih kepada dia...

dan
terima kasih kepada anda semua sebab baca entry yang entah hape-hape ini..

saya sudah happy..
anda bile lagi??

p/s:ceh!!ade rase macam nak tampar tak?

Khamis, Mei 19, 2011

Tempat Praktikal Pilihan (biologi)

hari ke-3 LI
(lagi seronok tulis dekat blog dari dekat buku log)

hari ni ade cleaning services..
katenye pengamalan 5s tu..
ape jadah 5S tu akupon tataw sebab die dalam bahase jepon...
penah je blaja bahase jepon cume tak penah grad je lagi..hik3..
rasenye jadah ni yang dimaksudkan ngan 5S tu...
sisih punye sisih,abes satu lab kitorang kemas sampai berkilat-kilat..
sile percaye okeh??
well,bos aku kat SIRIM ni Incik Kamarulzaman sebenarnye..
but yang jadi tenage pengajar die Incik Zool dan Incik Khairul..
due-due bez..due-due sporting..
walaupon buat praktikal kat sini tak dapat elaun tapi aku seronok sebab dapat mando yang otai dan lepak..
sape lagi kalau bukan Incik Zool..
baru 3 hari berpraktikal dah ajak kitorang berkaraoke lah,ajak join badminton tournament,boling,ice skating,archery..
macam-macam lagi lah!
siap ajak datang rumah lagi...
memang sangat seronok..
so,kepade adik-adik junior aku kat UTM ataw sesiape sahaje yang nak buat praktikal berkaitan ngan Biology,tolonglah mintak kat sirim..
seronok kot..
itupon kalau Incik Zool dan Incik Khairul masih stay kat sane la..
pengalamanpon best...
ape yang dibelajar semue diapply kat sane..
lagi seronok bile Incik Zool tanye soalan dan kitorang ber6(aku,Jijie,Yus,Fatin,Anip,Seo) dapat jawab..
rase gembire die macam dapat dean list taw!
so far,rase berbaloi dan seronok berpraktikal kat sane mungkin sebab kitorang ramai kot??
inila tempat aku,Jijie,Anip,Fatin,Yus,Belle,Maya,Ecah,Mira,Dilla dan Seo berpraktikal..


oh ye,kalau nak tempat yang bagi dwet,aku dengar cerite MPOB bagi dalam sploh hengget sehari..
ade tempat member aku si LIsa tu dapat RM750..
tu memang masyuk..
tapi lupe ape name tempat die..

tapi kalau pikirkan pengalaman,mane-manepon best...
ilmu tu yang penting ye dak??

okehlah..nak pi isi log book pulak..
dah 4 hari log book aku dibiarkan togel..
daaaa!!

Rabu, Mei 18, 2011

Kawan ke Tak??

Kite kawan kan??
So sampai bile-bilepon kite akan berkawankan?



jika anda rasa ya, taipkan YA (jarak) KITA (jarak) KAWAN dan hantarkan ke nombor hengpong saye...

jike tidak,sile abaikan mesej saye...

sekian,terima kasih...

p/s: sebis cas akan dikenekan sebanyak satu dulang air mata ikan duyung ke atas setiap SMS yang diterima..
oh ye!cas tidak termasuk 5% cukai kerajaan kalau tak,harge minyak naik lagi,so baik korang bayar je...

dah..maw bobok dulu...hati meronte jap..kene bagi ubat pelali dari Incik Sirim..

Meng-ayat Supervisorku Esok

tak cukop tido..
ZzZzZzz..

Dream HIgh...

how I wish I could be Go Hye Mi and u'll be my Jin Guk..

i'll be Kim Pil Suk,U'll Be my Jason..

i'll be Juliana Natasha U'll be .............
lalalala~

bala...bala....ni lah yang jadi bile selalu sangat layan cerita korea..
tapi rasenye kalau tengok situasi sekarang ni macam aku ni sekadar Yoon Baek Hee..

okeh..nak masuk dalam dunie sendiri jap..
daaa~

p/s: cerita ni best kot.. Kak Ida dah abes tengok dah???hihihi...Time kaseh pade yang memberikan aku cerita ni..

Ahad, Mei 15, 2011

Bertebaranlah Aku Esok Mencari Sesuap Nasi Untuk Keluarga

esok dah start nak masuk opis..
rase macam dah tuwe je nak kene carik rezeki untuk menyare kuarge..
ohh nooo!!biadabnye!!
sape cakap umor aku 21??
sape yang nak makan kasut saiz 6 sangat tu hah??
siape?siape??
baik ngaku cepat!!
tak sayang anak bini lah tu!
aku baru 17 tahun yang ke5 taw!

*melalot~
by da way,tade mud nak ber LI..
ye!aku gi LI je...tak cukop umor lagi nak kerje..
anakpon tade lagi..apetah lagi bini...
oww man!pungkoq tak panas lagi dok rumah,taw-taw je dah kene gi LI..
dah la tak dapat elaun..
Encik Fami Kamal sedap lah dapat sploh hengget ++ sehari...

ahhh!!!kedekot punye S**im(bukan name sebenar)

dah la kos aku tak wajib buat LI entah macam mane punye betuahpon aku tataw sampai dapat berpraktikal kat tempat tu...
tapikan,kawan saye (Noor Hidayah) cakap, kat tempat LI la kite nak carik jodoh..
ini kawan saye yang masih single and available~

ahaha~jadoh?

Sabtu, Mei 14, 2011

Good News,Bad News

balik kali ni aku dikejutkan dengan beberape berite sedih dan gembire..
yang sedihnye,aku dapat taw Amir Maharaja Lawak terkeluar...
memang merambu-rambu air mate aku kuar tyme kat atas bas Shukri bagitaw...
terus mesej Nana cakap jiwe tak keruan..
ikotkan hati,memang rase nak terjun keluar tingkap je..
nasib baik la bas long distance xpernah wujud tingkap..
yang ade sekadar cermin je..
sedihnye aku bukan kepalang..
akukan die-hard-fan Amir...


yelah..kalau die dah terkeluar minggu ni,next week,mesti la group yang tekeluar tu group-group yang aku suke..
so takdelah debaran nak tengok Amir stay ataw tak kan??
i'm Sorry~

next,sampai rumah akuu terus show off kat kakak aku gambar-gambar yang aku amik gune DSLR Nana..
sangat teruje okei??nak-nak bile pergi Masjid Sultan Abu Bakar..




memang banyak gambar aku amik kat sane..



kalau ikotkan aku tamau balik..
dah jatuh hati dengan tempat tu..
tenang je plus tepi pantai..




view yang sangat nice..
nak kawen kat situ lah..
tak kire lah kalau bakal laki aku orang KL ke..janji nak kawen kat situ..kihkihkih





oh,cerite sebenarnye akak aku cakap nak belikan aku kamera..
gile eksaited dow!!
dahla dalam bulan tujuh ni nak lepak kat Sabah..
boleh la amik gambar sepam due pastu tayang kat facebook,tag name mekeme mekeme yang tak pergi kasi bontot tu panassssss sket..
kihkihkih..niat hati tu dah jaatkan??
tapi tu lah..
aku konpius ni nak mintak DSLR ape..
yang pentingnya aku maw NIKON...
tapi nak mintak D90,aku baru beginner...

kalau kakak aku nak bagi,aku terime je..
D3100 pon not bad gak..

tak kisahlah!janji ade..
nanti kalau dah ade,boleh aku prektis banyak-banyak kan??
pastu nanti tyme member-member nak kawen,aku tolong la amik gamba..
sebab membernye pasal,aku cas murah je..
dalm 3riban plus-plus after diskaun 50%..
hihi..so guys yang tahu sedikit sebanyak pasal kamera DSLR boleh bagi aku cadangan tak mane yang best?

p/s: mood tengah sedih walaupon nak dapat dah DSLR..nape AMIR??why must AMIR???dunie ni TAK ADIL!!!
jelesnye!!!!

p/s/s:hikhikhik..Krul oi...akupon nak ade DSLR da pas ni...nanti ko masuk UTM skudai kite bwat photoshoot sesame eh?

Sakit Hati Putus Cinta Lebih Sakit Hati Dari Cinta Yang Tak Kesampaian


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ape lagi yang aku boleh katekan?
takdir kite selalu bertembung tetapi tak pernah terjalin...




p/s:dramatis tak ayat aku nieh??
ayat diculik dari cerite pirates of carribean...
sekian terima kasih~

Rabu, Mei 11, 2011

Surat Untuk Lecturerku Yang Dikasihi

Dear dokter,,

Dokter..Tolongla jangan buat saye macam ni...Saye datang kelas dokter tiap-tiap hari taw...
Tak pernahpon miss...Setakat lambat dalam setengah jam tu biasela...Semue bas punye pasal tau..Driver tu dah taw saye ade kelas pukul 8pagi,die datang 8.15pagi..penat saye tunggu dari pukol 7.50pagi taw..Tapi at least saye datang taw kelas dokter tu walaupon kadang-kadang saye terpakse miss mandi pagi semate-mate nak rush pergi kelas dokter..Saye tak macam jiran saye si Bedah tu yang menipu cakap datang kelas tapi tak dapat attendance untuk tande tangan..


Dokterku yang dikasihi,

Semue esaimen yang dokter bagi saye tak pernah miss anta..Semue saye buat taw...Setakat plagiat tu,nomel la...Tapi saye pasti dokter tak dapat kesankan sebab saye dah cek dulu berape peratus ke-plagiat-an saye kat Lebai Gugel ni..hihihi..Dah sepanjang saye bergelar mahasiswa ni memang itu bende yang paling saye master tak perlu mintak tunjuk ajar orang..Patutnye dokter kene bangge sebab ade anak murid genius macam saye ni taw!Tapi at least saye ade effort untuk buat semue esaimen dokter bagi taw walaupon kadang-kadang macam-macam jenis makian berbentuk pujian saye lontarkan...Saye pernah jugak terfikir nak bunuh diri sebab tension sangan esaimen yang dokter bagi tu melambak-lambak bagaikan tahi cirit rumet saye sewaktu kene taun..


Dokterku yang hensem lagi macho,

Sebelum dokter buat penilaian nak letak markah saye berape untuk final exam ni,pekate dokter tengok balik segale kuiz,test mahupon presentation yang saye penah buat sepanjang semester ni...Tinggi tuuu carry mark saye..Dokter jangan tipu taw sebab Wan Nur Atiqah punye carry mark tinggi...Takkan la tetibe carry mark saye rendah sebab da kompem-kompem saye tiru dan bincang dengan beliau mase exam..Mestilah markahnye same kan??

Kesimpulannye,saye nak mintak jase baik dokter untuk naikkan markah saye..Apelah sangat kalau setakat dari C- tu nak naikkan kepade A+..Tak luakpon kalau nak dibandingkan dengan kerajinan saye bangun awal pagi untuk pergi ke kelas dokter taw..Tu belom masok lagi dokter mintak tolong saye hantarkan itu ini,belikan lunch dokter pastu mintak tolong saye amik anak dokter balik dari sekolah..Saye harap dokter boleh consider permintaan saye ni memandangkan saye adelah budak yang paling aktif dalam kelas nak-nak kalau time soal jawab sampaikan dokter sendiri jadi malas nak layan saye,kan??Saye tahu dokterpon kadang-kadang rase macam nak bunoh saye sebab rimas saye asyik tanye soalan...hihi

Akhir kate,jase baik dokter saye dahulukan dengan ucapan terima kaseh..


XOXO,

Pelajar Mithali 2011

Ahad, Mei 08, 2011

Perkara Wajib Dilakukan Lepas Killer Paper Abes Dijawab

banyak bende nak cerita...
sebab bile esok still ade paper exam lagi,tyme-tyme macam ni la idea untuk entry blog ni berlambak-lambak melimpah ruah..

fistly,meh aku cerite pasal paper aku hari jumaat hari tu..
waaa!!stress...
paper 2 jam setengah,start pukol 3..
tapi pukol 4 aku dah stop tulis-tulis siap pandang kiri kanan lagi usya sape aku nak ajak kuar awal..
pukol 4 setengah aku dah siap karang surat chenta untuk lecturer-lecturer ku sebab nak mintak bagi markah aku tinggi sket..
nak kate paper immunology tu aku tak boleh jawab,takdelah jugak..
cume after pukol 4 tu,kepale terus blank..
mungkin sebab dari semalamnye aku tak tidur plus pagi exam tu aku layan cerita Cun kot??
ape kene mengena cerita cun ngan otak aku yang blank tu aku tataw..

malam abes exam tu,aku hangout dengan Shukri,Fami,Chacha and Intan..
terbaek aku meroyan...
layan cerita fast and furious five yang sememangnye terbaek dari ladang..

ajak yang lain semua tamaw...
Syifa ngan Aza ade keje..
Qibem ngan Nofuz balik pulak..
yang Endon ngade nak balik ngan Yusra awal padahal umah kat Pontian je..
Anispon same balik malam Jumaat tu...macam la rumah tu lari kan??
nasib baiklah Intan sudi nak meroyan ngan aku.hik3..
dah la..malas cakap..tengok je la gambo ni..



konon nak tengok sunset satgi driver ngantok plak kan...make tengok sunset dari bilik je la..ahahaha~



pale pening tapi nak pi study untuk paper research methodology esok pulak...
chiao!

p/s: ni link blog Tantan..bace ler blog beliau..kihkihkih..

Nota Buat Mama


i've always wish you were here mama..
banyak bende yang kak lang nak cerite..
banyak bende yang kak lang perlukan pendapat mama..

tapi takpe..
kak lang tahu mama happy kat sane kan??
insyaAllah satu hari nanti kite akan jumpe jugak...
jage diri mama baik-baik ye??
selamat hari ibu....


p/s: semua orang letak gamba mama diorang as profile pic dekat facebook tapi aku tahu aku kuat.

Khamis, Mei 05, 2011

Ceteke mane aku??



p/s:tak boleh lagi berlengas lagi selebet ke muke tu ekk??

Missing Old Times...














p/s: i guess when people grow up,certain things also need to be change...
only god knows how i miss those 'fooling around' moment with you guys..

p/s/s: geng ronggeng,,ce dengar lagu aizat-Kau dan Aku...hukhukhuk..