to all readers,do leave me your comment or suggestion at the shout mix or juz comment it on my entry..i really appreciate that and hoping that i could blogwalking to yours... =)

Khamis, Mac 03, 2011

Tido Itu Terapi Untuk Orang Chantek..


orang selalu cakap aku kuat tido..
ayah aku cakap macam tu,kawa-kawan aku cakap macam tu,malah Datin Yaya pon penah jugak cakap macam tu..
hobi tido aku ni makin menjadi-jadi bile aku mendapat jodoh rumate yang ade persamaan linear dengan aku..
tak kisahla kat sekolah menengah ke,matrik ke,yu ti em ke,alhamdulillah aku ditemukan dengan mereka yang ala-ala sleeping beauty gitu..
~rumate kat sekolah tutt tutt tuttt-Incik Fyda Bon~
~rumate di kehemjay-Incik Adah Comey~
~me & my rumate-Incik Nana Chantek~

even though tak se 100 % sleeping beauty macam aku,tapi at least dalam 50 % diorang mewarisi bakat semulejadi aku ni iaitu kuat tido..

aku start noticed yang aku talented dalam bidang ni tyme aku masuk sekolah asrama...
bile tyme balik umah ujung minggu je,3/4 mase aku kat umah aku spent kan untuk tido..
aku ingatkan aku seorang je yang macam tu tapi lepas Frau Zarina cakap dinye niece and nephewpon same je cam kitorang,so aku tadela aku rase cam aku ni kategori wierd ala-ala tak pakai baju gitu..
awal-awal tu,parents aku marah jugak la..
dah la jarang balik rumah..
bile balik umah,abiskan mase dengan tido je pulak..
ayah aku bising,mak aku lagila membebel ann..

kadang-kadang tu sampai abang aku kejut aku dengan care tarik kaki aku so dat aku bangun..
*siyesli mann!!cam kene ubat pelali untuk tembak gajah liar tu je..
nasib je tak penah kene simbah ngan air panas semate-mate nak kejut aku bangun tido...

tapi sekarang ni kalau kat umah,ayah aku bebel jugak..
die cakap aku kuat tido..
tapi aku selalu sedapkan ati aku dan ati ayah aku cakap aku tak kuat tido..
cume aku tido tyme manusie nomel sepatutnye tengah berjage..
sumtyme kat umah aku akan stay up dari malam sampai ke pagi pastu gi bekfes then balik bekfes tdo sampai petang..
pastu petang bangun balik bejage sampai la ke esok paginye...
kalau nak dikirekan waktu tido,lebey kurang same je la ann??..
cume aku tido siang,manusie nomel bermate due tido malam..
kire tade la kuat tido sangat kan??

kalau dekat yu ti em ni pulak,aku mengaku aku selalu tido..
dan menjadi kebiasaan bile malam je aku susah nak tido awal..
*mungkin mase tido yang paling sesuai untuk aku ialah diwaktu siang??
bukan ape sebab aku rase life waktu malam lagi fun..
lagi tenang dan dapat mengelakkan gangguan emosi..
aku ni pulak jenis yang kalau marah je,tido..
kalau sedihpon tido..
kalau bengang ngan orangpon tido...
kalau tade duet nak makanpon,tido je sampai petang..
bangun nanti trus makan untuk bekfes+lunch+dinner..
set jom jimat kepsi gituuu...
cume kalau aku gembire je tepuk tangan..

takpun tepuk dahi orang,,,lagi buat aku gembire..
cume aku cube elakkan betepuk tampa la sebab aku kalau tampa,aku suke bagi sedas yang padat dan padu..kikiki..

kesimpulannye,aku suke tido sebab aku rase tido ni sebagai terapi aku untuk mengelakkan orang lain nampak the dark side of me...
makenye kalau aku emo ataw marah-marah tu,sile suruh aku tido ye??
kalau korang saje kuarkan pekatan SABAR,makenye memang bebel panjang la aku lepas tu cakap pasal bende aku tak puas ati..
dan lagi satu,kalau aku kate aku tak cukop tido,sile jangan buat perkare yang boleh aku jadi sakit hati kalau tamo tengok aku jadi incredible hulk..
~erk,kalau aku koyak baju gini,memang tade sape yang lari la..semua pakat nak tengok yang tersurat dan yang tersirat ann?~

pee/ass: yup!surely aku mengaku aku panas baran..anak nombo TIGE kan??

1 ulasan:

| cik azeya | berkata...

kekeke.

sejak bile daten yaya kate begitu.

:P