to all readers,do leave me your comment or suggestion at the shout mix or juz comment it on my entry..i really appreciate that and hoping that i could blogwalking to yours... =)

Sabtu, April 23, 2011

What The Hacks Is Chenta?

pagi-pagi hari lagi aku dah melencong cari gambar surat chenta budak sekolah kat gugel..
rase nak gelak sampai usus pecahpon ade..
kelakar..

"saye cinta awak sangat-sangat"
"awak ade perempuan lain ke?"
"balas surat saye kalau awak betul-betul chentakan saye"

rase rubbish sangat!
hahaha~nak kutuk lebih-lebihpon tak boleh jugak...
sebab dulupon aku penah buat camtu..
sangat watdehacks kan??
*ahh..at least aku ade jugak kenangan zaman purbe kale dulu..

tapi kalau nak pikirkan balik mase zaman-zaman jahiliah dulu,mane la taw erti cintan cintun ni...

asal nampak bekenan kat hati,boleh dibawak begadoh,jadi je..
*pade yang jenis nak masuk line dengan care bergadoh la..ke aku sorang je camtu?erk~
padahal ade sesetengah tu,sunatpon tak lagi..
makan nasik lemak lime posen pon duet mak ayah bagi..
ade hati nak berbini...
sangat cess kan??

tapi kalau nak dibandingkan dengan aku yang sekarang ni,nak kate dah taw erti cintan-cintun,tak jugak..
bengap pon ade jugak...
jadi jandepon beberape kali jugak...hihihi
*seriously,bukan sesuatu yang harus dibangge..
but sometime,hidup ni selalu terperdaye dengan cerita-cerita dongeng..
happily ever after lah..
love at first sight lah..
tu belom masuk cerita Mary Stayed Out All Night yang Jang Geun Suk belakon lagi tuh..

*promote jap sebab baru habis tengok..
semua nak bajet-bajet happy ending...
so rasenye dah macam jadi mind set orang dah bechenta je mesti happy ending..

tapi kalau tanye kat aku,aku tak berani nak cakap difinite keputusan..
well,aku dah berhubungan serius 4 kali setakat ni..
yup!banyak..aku taw sebab dulu cikgu aku cakappon kalau lebih dari satu tu maksudnye MANY dalam bahase jawenye BANYAK..
kadang-kadang rase diri ni looserpon ade jugak..
tapi kalau tengok dari sudut positif aku rase,aku bersyukur...
bersyukur sebab dipertemukan dengan pelbagai jenis manusia dan aku dapat pelbagai jenis pengalaman..

nak kate dah lame hidup tu,tak de lah jugak..
stakat 21 tahun tu,boleh lah kalau nak kate dah pandai lap hingus sendiri kalau dah agak-agak nak meleleh..

tapi kalau setakat nak bagi advise pasal chenta-chenta barang sepam due tu boleh lah..
sebab aku rase aku matang sikit kalau bab-bab yang macam ni..
dan aku rase aku punye pekerjaan nantipon as a marriage counsellor...
so,if anyone need my help,u noe where to get me right?
im not a doctor love but im surely could at least be a good listener to ur problem..
itula gunenye kawan kan?
*if u think im one of urs walaupon u are just one of my silent reader..


p/s: hanya orang yang pernah berchenta tahu apa itu chenta...

4 ulasan:

cik azeya berkata...

aku tak tahu. tlg terangkan. -__-

firhad berkata...

wah2...panjang lebar lecture miss juliana ni...hikhik....papepon, ak da jd stalker blog ko ni yg agak setia la...teruskn dgn cite2 hot2 k...kate org, membace jambatan ilmu..huhuhu..jd ak nk la naik jambatan supaye x excident..hihihi...ex bf ak ckp, = love is friendship aw...heeeee

Kilopop berkata...

hehe~
lawak2 la.. spe yg tulis surut tu..
rasenya tulisan kmi lagi lawa kut time sek dlu..
huhu ^_*

Kilopop berkata...

hehe~
lawak2 la.. spe yg tulis surut tu..
rasenya tulisan kmi lagi lawa kut time sek dlu..
huhu ^_*