to all readers,do leave me your comment or suggestion at the shout mix or juz comment it on my entry..i really appreciate that and hoping that i could blogwalking to yours... =)

Isnin, Jun 20, 2011

Sembilan Tahun Lalu

"Mama,kak lang gi sekolah dulu..nak duet belanje?"

tula ayat yang biase aku lontarkan..dulu,duet belanje aku tak adelah se-grand macam adik aku ni sekarang..sampai empat-lime hengget sehari...al maklumlah..ade akauntan kat rumah...jadi bile sarapan ngan makan tengah hari tu dah sedie ade,make duit belanjepon memang kene catu habes lah!Mama aku pulak memang strict dulu waktu membesarkan aku tige beradik(tak termasuk adik aku)..duit belanje kami SERINGGIT sahaje sehari..tyme kakak ngan abang aku sekolah dulu,memang tu je lah duit belanje sekolah agama-kebangsaan..cume tyme aku je mama aku jadi bertimbang rase sket(mungkin sebab tyme aku membesar,barang semue nak naik harge)..baki duit sekolah kebangsaan,mama tambah sket jadikan jumlahnye lime posen untuk belanje sekolah agame..alasan mama senang je..makan tengah hari semue mama dah masak..tak payah membazir!

dulu,kalau datang sekolah awal-awal pagi,memang aku selalu lepak dengan Diyanna dekat kantin..nasik lemak die sedap beb!boleh katekan tiap-tiap hari aku pekena sepinggan..tapi dulu tak ade pulak masalah obesiti kalangan budak-budak..kering je badan aku sampai sekarang ni..tapi dulu selalunye kalau sarapan nasik lemak kat kantin tyme pagi-pagi,tyme rehat nanti mesti dah tak ade dwet nak belanje..nasik lemak je dah lime posen..teh o ais limau tyme tu enam posen..cube bagitaw aku kat mane lagi nak dapat teh o ais limau enam puloh sen sekarang ni??dah habis sarapan bagai nak heaven pepagi,mule la susah hati rehat nanti nak makan ape..

tapi selalunye,Diyanna memang belanje aku..memang aku ucapkan terima kasih sangat-sangatlah dengan die sebab sumber duet die sekarang ni jadi darah daging aku walaupon percentagenye tak adelah tinggi sangat melebihi abah mama aku kan?tapi aku memang salute lah die..tak pernah merungut nak bagi aku "pinjam" duet..kalau nak diebandingkan aku dengan die,aku kategori kurang berkemampuan siket lah..zaman sekolah rendah dulu,akulah satu-satunye pengawas yang menjaje ais krim untuk mencari duet poket taw!
wif her lovely mummy~

dengan duet ais krim tu jugak lah aku berjaye sekarang ni..plus duet-duet yang Diyanna selalu belanjekan aku..senang cerita,kalau nak dipikirkan pasal Diyanna ni,aku banyak terhutang budi dekat die..aku ingat dulu bile kitorang dah terpisah masuk sekolah menengah lain-lain,die penah datang rumah aku..share prob same-same dengan die..nanges depan tembok rumah aku same-same dengan die..memang syahdu habeslah!
lovely bro & sis,Daniel and Delaila

dan bagi aku,kalau aku hilang member baik yang macam Diyanna ni,aku memang takkan maafkan diri akulah..sebab bagi aku,aku dah banyak lalui susah senang dengan die..lagipon,dah 13 tahun aku berkawan dengan die..die la antare bestie aku yang memang aku sayang sangat-sangat!
wif her hubby-to-be(aminnnn~)

to Diyanna,sorry sebab lambat melahirkan rase hati ni..huk3..aku sayang kau sangat-sangat taw!nanti kalau kau nak fly balik ke Buffalo,New York tu,jangan lupe inform aku keh?aku sayang kau sangat-sangat!take care!
me & her + muke nak cari gadoh je..ahahaha~

3 ulasan:

miszrie berkata...

awwwww..so sweet :)

AYESHA SYAHIRA berkata...

sedihnye bace :'( Alhamdulillah ade kwn mcm nie, semoga Allah panjangkan ikatan persahabatan kite semua, we will always have u all the time Juliana :) <3

Tanpa Nama berkata...

juuuuuueee thank u somuch!!! aku syg ko....semoga kte kwn selama lamanya..dunia n akhirat skali... aminnn.. i love u... :)) <3<3 ~diyanna..