to all readers,do leave me your comment or suggestion at the shout mix or juz comment it on my entry..i really appreciate that and hoping that i could blogwalking to yours... =)

Ahad, Oktober 24, 2010

kehilangannya..

aku xpnah ade binatang peliharaan...
bkan nk kate kat umah aku tade menatang..
ade je dulu..
kitowg bele ikan,kure2,kucing...
tp bile dowg mati,aku xpnah amik taw..
dowg nk makanpn aku malas nk amik taw..
sbb ikan tu ayah aku punye..
kure2 ngan kucing plak,adik aku punye..
so,keje aku cume bermain ngan dowg..

aku xpnah amik pot tyme kucing kesayangan adik aku,satsukei mati kene langgar kete..
aku tgk adik aku nanges2 bile dapat taw kucing die ilang..
2 hari lepas tu jumpe bangkai kucing die..
meraung2 aku tgk die..
time tu,aku xpaam..
bg aku,satsukei tu cumela seekor kucing...
mati kene langgar tu biase...
bile adik aku nanges,kitowg pujok die sambil gelak2..
bkan ape..
tyme tu tade heart feelingpon kat kucing tu..
sbb makan mandi kucing tu,adik aku yg jage..

tp skrg,aku bele arnab..
walaupon bkan aku punye,tp arnab ni la yg slalu teman aku kat bilik..
teman aku nanges2 tyme hp aku hilang dlu..
teman aku beleter sowg2 dalam bilik..
teman aku nk melepaskan marah..
teman aku nk bwat gado..
teman aku nk behibur..
teman aku makan...
dulu..ade 2 eko..
skunk tinggal seko je...fluffy...

pg tadi barney mati..
aku xtawu dimane salahnye..
aku prasanpon tyme aku tgk dalam kotak,die da mengelepek tepi fluffy...
aku risau sgt tyme tu..
aku bawak die kuar..
aku tgk leher die da taley lurus..
badan die lembek..
aku tataw kenape..
mase aku balik dr dinner malam tu,aku bg dowg makan,die still okei..
sehat walafiat..
tp aku tataw yg lepas tu die nk pegi tinggalkan aku ngan fluffy je..

aku tgk die tsekse..
aku tataw nk buat ape..
kalau aku ade kuase nk pulihkan sakit die,mmg aku da bwat da...
aku kesian tgk die..
dihujung nyawe die aku prasan ade satu titisan jernih kat mate die..
aku taw die menahan sakit..
maafkan aku barney..
aku xbleh bwat ape2..
aku cube telefon klinik,tp pade pkol 4 pagi,sape la yg nk jawab..
aku tgk barney tcungap2..
mulut die dibuke tutup berkali2..
seolah2 sdg berjuang utk menyedut udare..
akhirnye aku tgk die da xgerak..
ape yg aku prasan.mate die buke begitu besar dan kemudian mengecil..
lepastu barney da xgerak..
aku rase nadi die da tade..

aku sedih...
sedih sgt2....
aku xdpt slamatkan barney..
malah aku sendiri xtaw ape yg menyebabkan die jd cmtu..
aku tgk fluffy..
die renung sayu..
aku taw die taw kawan die da tade...
die duduk diam2 stlh aku angkat die utk tgk barney bwat kali terakhir..
padahal sblm tu die melompat2 cube utk kuar dari kotak..

barney telah selamat aku kebumikan ditepi blok aku pagi tadi ditemani kak long sara..
aku lihat dalam kotak,tiade lagi barney..
yg tinggal cume fluffy..
aku pasti die sunyi..
sbb die cume duduk diam2 walaupon aku bg die mknn..
mknn die da abes...
aku kayuh basikal laju2 utk blikan die makan..
aku da tade barney...
aku xmau ilang fluffy...
aku cume ade fluffy skrg...
fluffy,temankan aku ye lepas2 ini?
aku janji akan bg kau makan sedap2..

4 ulasan:

Chef Az berkata...

sedihnye cerita... T______T

(hamzah, mantan Ketua LDK)

tasha berkata...

acik ag sedey...
sgt down skunk ni..

*cik azeya* berkata...

;((

tasha berkata...

aku lagi sedih yaya..
die mati atas ribe aku kot,,,
sblom mati tu ade gak die bwat2 bunyik kuar sore...
sedey sgt bile ingat balik..